Sari la conținut

Neurolog: Acest simptom apare dimineața și produce un accident vascular cerebral după câteva zile

dureri de cap dimineața
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Durere de cap ce apare dimineața

Simptom ce apare dimineața și produce un accident vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral se poate întâmpla la pacienți de aproape orice vârstă. Cel mai important lucru este să identifici la timp primele simptome. Un medic neurolog a explicat care simptom matinal avertizează asupra unui atac cu câteva zile înainte de apariția acestuia.

Un simptom matinal al unui accident vascular cerebral iminent O pierdere parțială sau totală a vederii pentru o perioadă scurtă de timp imediat după trezire poate anunta un atac iminent.

Acest simptom nu este însoțit de alte senzații neplăcute, așa că puțini oameni decid să consulte imediat un medic. Deficiența vizuală, care poate evolua spre orbire, apare din cauza aprovizionării insuficiente cu sânge a creierului. Din acest motiv, se dezvoltă modificări structurale și tulburări neurologice focale.

În plus, pot apărea și alte simptome. Dar nu in totdeauna. În caz de deficiență vizuală permanentă sau orbire, consultarea medicului este obligatorie. Problemele de alimentare cu sânge sunt cauzate de blocarea sau ruperea unei artere.

Ele apar din cauza: tulburări ale funcției inimii; ateroscleroza; tulburări de permeabilitate a peretelui vascular.

Alte cauze ale pierderii vederii

Vederea încețoșată sau orbirea parțială indică mai mult decât un accident vascular cerebral iminent. Uneori, boala este cauzată de: dezlipire de retina; patologia nervului optic; glaucom; tromboza arterei temporale; tromboza unei artere sau vene retiniene;

Dar indiferent de cauză, vederea încețoșată nu este inofensivă. Orice deteriorare bruscă a acuității vizuale este aproape întotdeauna un simptom grav.

„Dacă dimineața îți este slabă vederea, se întunecă în fața ochilor, nu ignora această plângere – o vizită în timp util la un specialist îți poate salva viața și sănătatea”, spune dr. Alexandra Tolsteneva.

Înainte de apariția unui accident vascular cerebral, aproape întotdeauna se observă simptome de deficit de sânge a creierului. Un precursor al unui atac poate fi un accident cerebrovascular tranzitoriu sau un atac ischemic tranzitoriu. La femei și bărbați, acest lucru se poate manifesta prin simptome precum dureri de cap, amețeli, slăbiciune.

Semn AVC
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

Mai târziu, pot apărea greață și vărsături. Semnele timpurii ale accidentului vascular cerebral la femei includ: pierderea bruscă a vederii o lipsă clară de coordonare; reducerea forței de la brațe, picioare; pierderea capacității de a înțelege cuvintele sau a capacității de a vorbi clar; sensibilitate redusă; creșterea treptată a intensității semnelor de mai sus;

Femeile prezintă semne care sunt uneori neconvenționale la începutul atacului – adesea îngreunează diagnosticarea precoce a bolii, ceea ce întârzie semnificativ acordarea de îngrijiri medicale adecvate.

Semnele unui atac iminent la bărbați includ: cefalee severă, poate fi însoțită de vărsături, slăbiciune bruscă și amețeli, dificultăți în pronunția vorbirii și percepția acesteia, vedere neclara, ceață pe creier, potrivit actualno.com.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.