Sari la conținut

Nimeni nu se aștepta la asta! Papa Francis a rupt tăcerea! Vaccinul este …

Papa Francisc a sugerat luni că vaccinarea împotriva coronavirusului este o „obligație morală” și a denunțat modul în care oamenii au fost influențați de „informații fără temei” pentru a refuza una dintre cele mai eficiente măsuri pentru a salva vieți.

Francis a folosit unele dintre cele mai puternice cuvinte ale sale de până acum, cerând ca oamenii să se vaccineze într-un discurs adresat ambasadorilor acreditați la Sfântul Scaun, un eveniment anual în care face un bilanț al lumii și stabilește obiectivele de politică externă ale Vaticanului pentru noul an.

Francis, în vârstă de 85 de ani, s-a ferit în general să vorbească despre vaccinare ca fiind o „obligație morală”, deși organismul său consultativ COVID-19 s-a referit la aceasta ca fiind o „responsabilitate morală”. Mai degrabă, Francis a numit vaccinarea drept „un act de dragoste” și că refuzul de a fi inoculat a fost „sinucigaș”.

Luni a făcut un pas mai departe, spunând că indivizii au responsabilitatea de a avea grijă de ei înșiși „și acest lucru se traduce în respect pentru sănătatea celor din jurul nostru. Îngrijirea sănătății este o obligație morală”, a afirmat el.

El a deplâns că, din ce în ce mai mult, diviziunile ideologice descurajează oamenii să se vaccineze.

„Adesea oamenii se lasă influențați de ideologia momentului, susținută adesea de informații fără temei sau de fapte prost documentate”, a spus el, solicitând adoptarea unei „terapii a realității” pentru a corecta această denaturare a rațiunii umane.

„Vaccinurile nu sunt un mijloc magic de vindecare, dar cu siguranță reprezintă, pe lângă alte tratamente care trebuie dezvoltate, sunt cea mai rezonabilă soluție pentru prevenirea bolii”, a adăugat el.

Unii catolici, inclusiv unii episcopi și cardinali conservatori din SUA, au susținut că vaccinurile au folosit celule derivate de la fetuși avortați sunt imorale și au refuzat să primească vaccinul.

Biroul de doctrină al Vaticanului, totuși, a spus că este „acceptabil din punct de vedere moral” ca catolici să primească vaccinuri COVID-19 pe baza cercetărilor care au folosit celule derivate de la fetuși avortați. Francisc și Papa emerit Benedict al XVI-lea au fost complet vaccinați cu Pfizer-BioNTech.

Francis și-a repetat apelul pentru accesul universal la vaccinuri, în special în părțile lumii cu rate scăzute de vaccinare și a cerut revizuiri ale regulilor de brevete, astfel încât țările mai sărace să își poată dezvolta propriile vaccinuri.

„Este potrivit ca instituții precum Organizația Mondială a Comerțului și Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale să-și adapteze instrumentele juridice pentru ca regulile monopoliste să nu constituie obstacole suplimentare în calea producției și la un acces organizat și consecvent la îngrijirea sănătății la nivel global”, a spus el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel