Sari la conținut

Ce trebuie să știe consumatorii români despre nivelul de pesticide din legume și fructe. Ministrul Agriculturii a făcut anunțul

Pesticidele din fructele și legumele românești nu sunt un subiect nou. După problemele citricelor, stropite cu substanța Imazail, fiind interzisă consumului uman coaja lor, nici roșiile nu sunt ocolite de suspiciuni.

Ministrul interimar al Agriculturii a declarat însă că nu ar exista motive de îngrijorare.

Legumele româneşti nu sunt contaminate cu pesticide, a dat asigurări ministrul interimar al agriculturii, Adrian Oros. La Cluj-Napoca, el a explicat că informaţiile apărute în presă în ultimele zile, despre tomate care ar fi avut pesticide peste limitele admise, sunt false şi că verificările de anul trecut au arătat că doar un lot de roşii avea o concentraţie prea mare de pesticide, potrivit Rador.

Adrian Oros: ”Laboratorul central a făcut 419 determinări, din care 192, adică 46% au conținut de pesticide în limitele maxime admise. Asta înseamnă că nu prezintă niciun risc pentru consumator. Doar una din aceste probe a depășit limitele maxime admise. Asta înseamnă că tomatele respective au fost retrase de la comercializare.”

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel