joi, iulie 29, 2021

Un gest măreț a încununat cariera de preot a părintelui italian Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani.

A renunțat la aparatul de ventilație mecanică, deși era cel care îl menținea în viață, pentru

a-i asigura accesului la oxigen unui pacient mult mai tânăr.

Ambii erau internați în urma infectării cu noul coronavirus.

„Sunt profund mișcat de faptul că părintele Gerardelli, căruia enoriașii i-au cumpărat un aparat de ventilație mecanică, a renunțat la acesta și a cerut să îi fie alocat unui pacient mai tânăr”, a explicat un cadru medical de la sanatoriul Don Giuseppe di Casigno, potrivit Arabera.it.

Cei care l-au cunoscut pe Don Giuseppe văd în gestul său ultim de sacrificiu condensarea într-o clipă a întregii sale vieți.

„Da, Don Giuseppe a renunțat la aparatul care îl ajuta să respire,

deși avea nevoie de el, iar aceasta este poate cea mai bună imagine a sufletului unui preot, care a cucerit inimile tuturor”.

Părintele, care fusese protopop în Casigno vreme de 14 ani mai avusese probleme de sănătate și anul trecut. Însă zâmbetul său peren, disponibilitatea sa, dar și implicarea sa în realizarea unor proiecte importante și costisitoare au ținut ascunse motivele de îngrijorare.

„Era o persoană simplă, directă, cu o generozitate și dorință de a ajuta pe toată lumea – și pe cei care credeau, și pe cei care nu credeau, imense. Era iubit de toată lumea și enoriașii din

fosta sa parohie, din Fiorano, încă îl mai căutau, deși trecuseră ani buni de când plecase de acolo. Dar avea, totodată, și o abilitate incredibilă de a rezolva probleme economice, de a bate la ușile potrivite pentru a cere ajutor”, își amintește Giuseppe Imberti, primarul din Casigno.

Italia este una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus. Doar luni, în această țară au murit 602 de oameni și s-au înregistrat 4.800 de noi infectări cu virusul Covid-19.

Ultimele stiri

Parteneri