marți, iunie 28, 2022

Ministrul Sănătăţii din Spania, Carolina Darias, a oferit miercuri o serie de recomandări pentru cei care prezintă simptome de variola maimuţei, precum erupţii cutanate, dureri musculare şi febră.

Darias a explicat că, odată ce simptomele sunt detectate, pacienții trebuie să contacteze telefonic centrul lor de sănătate, să se izoleze acasă și să evite contactul fizic cu oamenii și animalele de companie până când erupțiile dispar.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

În ceea ce privește personalul sanitar, ministrul a indicat că sunt necesare protecție maximă și utilizarea echipamentelor individuale de protecție (EIP), pe lângă supravegherea, alertele și monitorizarea cazurilor.

Darias a explicat, că variola maimuței „este un virus și nu o boală cu transmitere sexuală”, care se răspândește și se transmite prin contact apropiat.

Aceasta a adăugat că „a apărut în anii 1970 în Africa datorită transmiterii de la animale la oameni, deci o boală zoonotică virală”.

Ministrul a afirmat că este o boală „foarte rară și rar întâlnită” și a subliniat că „ar fi prima dată când am avea un lanț de transmitere în Europa care nu este legat de o călătorie în zone din Africa de Vest și Centrală unde se transmite virusul”.

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai importante beneficii ale grădin...


Sistemul de sănătate în alertă

Darias a precizat, pe de altă parte, că Sistemul Național de Sănătate este în alertă pentru apariția unor posibile cazuri de infecție cu variola a maimuței ale căror probe „trebuie prelevate la Centrul Național de Microbiologie pentru a confirma și preciza” că este vorba despre acest virus.

Până miercuri seara, în Spania au fost depistate în total șapte cazuri confirmate în Comunitatea Madrid, iar alte 22 suspectate.

Te-ar mai interesa: Mesaje de Sfinții Petru și Pavel. Cele mai frumoas...

„În primul rând, alertă, ceea ce facem”, a subliniat ministrul, adăugând că „sistemele de detecție și toate terminalele sistemului național de sănătate sunt în alertă pentru depistare”.

Darias a comentat că evoluția bolii este „bună, fără gravitate”, și că există un protocol de depistare precoce care va fi distribuit atât persoanelor cu simptome pentru a ști cum să acționeze, cât și personalului sanitar.

Te-ar mai interesa: Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât...

Potrivit ministrului Sănătăţii, momentan „nu este nimeni admis”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private