vineri, februarie 26, 2021

Începând cu data de 23 noiembrie 2020, toate persoanele care călătoresc în Spania (pe cale aeriană, maritimă sau terestră) provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

În cursul zilei de ieri, Ministerul Afacerilor Interne a publicat condițiile în care românii pot călători în Spania.

„De asemenea, toate persoanele care călătoresc spre Regatul Spaniei trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. În cazul în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control al frontierei. Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepționa și un e-mail care poate fi imprimat. Având în vedere noile condiții,  formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

La sosirea în Regatul Spaniei, autoritățile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate național sau al pașaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unității medicale care a realizat testul și rezultatul negativ al testului.”

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat este actualizată la 15 zile și publicată pe site-ul celor de la MAI.

Ultimele stiri

Parteneri