marți, decembrie 7, 2021

Directorul institutului “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel a explicat procesul de vaccinare, dar și cum o persoană care refuză vaccinarea pune în pericol sănătatea unei persoane care s-a vaccinat.

„Dacă persoana care nu e vaccinată se infectează şi devine purtator sănătos pe termen lung, atunci îl pune în pericol şi pe cel vaccinat, pentru că datele referitoare la anticorpi şi la durata în timp a acestor anticorpi nu sunt foarte bine precizate.

Te-ar mai interesa: Virulența noii variante Omicron, în comparație cu ...

În decurs de şase luni nu poţi să-ţi faci o idee pe termen lung. Şi atunci este evident că există acest risc potenţial.Dar ce vreau să spun este următorul lucru: când se ia decizia unei vaccinări, este o decizie politică în acceaşi măsură în care este şi socială.

Nici un guvern nu îşi permite să facă vaccinare dacă problema de sănătate publică nu este o problemă majoră de sănătate publică. În cazul de faţă vorbim de o problemă de sănătate publică majoră, care a cuprins această planetă de la nord la sud şi de la est la vest. Cred că va fi o dezbatere publică cu privire la alocarea vaccinului, în primul rand.

Te-ar mai interesa: Ce restricții vor fi de Sărbători. Rafila: ”Nu put...

A 2-a problemă se referă la cine va fi în primul rând la vaccinare. Nu trebuie să uităm că, dacă lucrurile o vor lua pe o pantă aiurea, va trebui să ne gândim la apă potabilă, la cine strânge gunoiul şi unde-l duce şi la electricitate (…) Dacă nu rezolvăm aceste lucruri, degeaba avem vaccin şi ne vaccinăm noi, cei care dorim dacă, cei care trebuie să ne asigure viaţa de zi cu zi nu mai sunt (…)

Te-ar mai interesa: Emilian Popovici, primele studii despre Omicron. „...

Pe vremea mea, se făceau planuri de intervenţie în pandemie şi luptă în focar Şi lupta în focar se planifica cu creionul pe hârtie şi se stabileau obiectivele, unde te duci, cum te duci etc. Aceşti oameni au ieşit al pensie, au ieşit din joc. Cei care sunt în locul lor ştiu să folosească foate bine laptop-ul. Dar oamenii nu se uită, toţi, la laptop pentru că, deşi există şi viruşi de calculator, virusul acesta afectează vieţile oamenilor iar pe unii îi mai şi omoară. Şi-atunci (…) trebuie să luăm măsuri pentru oameni. Şi atunci, ne îndreptăm către ei, le explicăm că e bine să îi testăm, venim şi cu ajutor clar pentru aceste persoane, dacă se va pune problema să stea izolaţi (…) Lucrurile sunt complexe şi trebuie făcută de cei care se pricep la pandemie”, a concluzionat medicul Adrian Streinu-Cercel.

Te-ar mai interesa: Medicul Vasi Rădulescu, despre varianta Omicron: „...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri