miercuri, septembrie 28, 2022

Actorul Alec Baldwin, care a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine și l-a rănit pe regizorul filmului „Rust”, a primit pistoul cu indicația că este sigur, potrivit BBC.

Dave Halls, regizor secund, este cel care i-a înmânat pistolul lui Baldwin, strigând „Cold gun” (armă neîncărcată), pentru a semnala că nu are muniție, arată documente depuse în instanță și citate de BBC.

Te-ar mai interesa: Urmează sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Tot ce este bin...

Alec Baldwin nu a fost pus sub acuzare

Halls a susținut că nu știa că arma este încărcată. Proiectilul tras din pistolul mânuit de Baldwin a lovit-o în piept pe directoarea de imagine Halyna Hutchins.

Regizorul Joel Souza, care se afla în spatele lui Hutchins, a fost rănit la umăr. Hutchins a murit în urma rănii provocate de glonț. Souza a fost transportat la spital și externat ulterior.

Alec Baldwin a fost interogat de poliție după incident, fiind lăsat să plece și nefiind încă pus sub acuzare.

Probleme pe platourile de filmare, cu câteva ore înaintea tragediei

Într-o declarație distribuită vineri în spațiul public, el a precizat că în acest caz cooperează „în totalitate” cu Biroul Șerifului din Santa Fe.

Te-ar mai interesa: Ți-a apărut o pată galbenă în jurul ochilor? Boala...

„Cuvintele nu pot transmite șocul și tristețea în ceea ce privește tragicul accident care a ucis-o pe Halyna Hutchins, soție, mamă și colega noastră profund admirată. Inima mea este sfâșiată de durere pentru soțul și fiul ei și pentru toți cei care au cunoscut-o și au iubit-o pe Halyna”, a transmis actorul de 63 de ani în declarația postată pe Twitter.

Los Angeles Times (LA Times) relatează că mai mulți membri ai echipei de filmare de la producția „Rust” au încetat lucrul în orele dinaintea tragediei, protestând din cauza condițiilor de lucru pe platourile de la Bonanza Creek.

Te-ar mai interesa: Poți simți asta? Două senzații în picioarele tale ...

Armurierul-șef de la „Rust”, o tânără nouă în funcție

Protestatarii erau nemulțumiți că responsabilii filmului le-au promis camere de hotel în Santa Fe, aproape de locația filmărilor dar, după începerea producției, în loc să li se ofere cazare, li s-a cerut să vină 80 de kilometri cu mașina de la Albuquerque.

BBC precizează că a obținut un document care arată ce membri ai echipei de producție erau programați să fie prezenți la filmări în ziua fatală.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să dormi neîntrerupt toată noaptea....

Pe listă figurează armurierul șef, persoana responsabilă cu verificarea armelor de foc folosite în scenele filmului. Este vorba de Hannah Gutierrez Reed, o femeie de aproximativ 20 de ani, care a îndeplinit recent, pentru prima dată, aceste atribuții, menționează LA Times.

Surse sindicale: Arma lui Baldwin era încărcată cu un singur glonț letal

Publicația Variety citează un email transmis membrilor de către Alianța lucrătorilor pe scenele teatrale (Alliance of Theatrical Stage Employees), în care se afirmă că pistolul pe care l-a primit Baldwin era încărcat cu un singur glonț letal.

Te-ar mai interesa: Cum îndepărtezi petele de apă dură de pe geamuri. ...

Ancheta urmează să elucideze cum a ajuns proiectilul real într-o armă care trebuia să fie descărcată (așa cum a indicat în mod fals regizorul adjunct) sau încărcată cu gloanțe oarbe.

Gloanțele oarbe sunt încărcate cu pulbere similară muniției reale. În locul vârfului solid din metal, acestea au ceară sau vată, care, teoretic, asigură etanșeitatea necesară pentru efectul pirotehnic (sunet și lumină) dar nu pot provoca leziuni de la distanță.

Printr-o coincidență deja larg speculată, rolul interpretat cunoscutul actor în producția „Rust” are legătură cu o moarte accidentală.

Astfel, Baldwin, care este și co-producătorul filmului, joacă rolul bunicului unui adolescent de 13 ani, condamnat la moarte prin spânzurare după ce a omorât accidental pe cineva.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private