Sari la conținut

Noi detalii înfiorătoare despre ”caminele morții” din Capitală, după ce o bătrână s-a înecat cu o banană și a murit

Noi detalii înfiorătoare despre ”caminele morții din Capitală”. Ies la iveală noi amănunte despre chinurile la care sunt supuși zilnic bătrânii în căminele din Capitală. Află cum sunt îngrijiți bătrânii de cei care ar fi trebuit să le poarte de grijă.

Bătuți, înfometați, lăsați dezbrăcați iarna și fără tratamente. La aceste chinuri au fost supuși zilnic beneficiarii din azile. Pentru a supraviețui ajungeau să cerșească mâncare oamenilor care treceau pe lângă azil. Acesta nu este un caz singular.

Realitatea PLUS a obținut dezvăluiri șocante, în exclusivitate, despre ceea ce se întâmplă în locurile unde bătrânii noștri ar trebui să aibă cele mai bune condiții. Polițiștii au descins la căminele groazei, iar în urma perchezițiilor, 24 de inculpați au fost reținuți, iar alți doi acuzați sunt plasați sub control judiciar.

Foștii angajați ai azilului groazei situat chiar în centrul Capitalei fac declarații șocante. Bătrânii erau bătuți, umiliți, li se furau bunurile și erau lăsați să moară de foame. Mulți dintre ei nu puteau povesti chinurile la care erau supuși zilnic pentru că că erau țintuiți la pat și nu puteau vorbi. Atunci când veneau aparținătorii erau spălați și schimbați ca și cum nu s-a întâmplat nimic.

Mărturiile șocante ale unei angajate:  „O doamna care era la pat, deshidratata, i-a dat banana desi stia ca nu poate sa inghita, mancarea trebuia pasata, i s-a rupt banana in gat si de acolo nu a mai ramas decat moartea dansei. Dupa 2 zile a fost chemat SMURD-ul si au declarat decesul dansei. Colega mea care era asistenta, se ducea vedea, infirmiera ii spunea <doamna nu se mai misca, nu mai vrea sa inghita nu mai vrea sa bea sa manance ce se intampla? las-o ca isi revine>.

Mancarea putina, foarte putina mancare. Majoritatea erau cu afectiuni psihice si nu stiau sa comunice familiei. Unii daca apucau sa manance bine, daca nu … unii au murit, altii au ajuns in spital. Daca era o infectie cu clostridium nu se lasa sa se afle”, a martărisit o angajată sub anonimat pentru Realitatea PLUS.

Potrivit sursei citate, DIICOT anunţă, miercuri dimineaţă, că 24 de persoane au fost reţinute şi două plasate sub control judiciar, după percheziţiile la centrele pentru persoane vulnerabile.

”24 de inculpaţi au fost reţinuţi, iar faţă de doi s-a dispus măsura controlului judiciar”, a anunţat, miercuri dimineaţă, DIICOT, referindu-se la cazul care vizează exploatarea persoanelor cu dizabilităţi sau vulnerabile.

Recent, 31 de percheziţii au fost făcute  în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Argeş.

Autoritățile au luat aproape 100 de persoane din trei clădiri în care ar fi trebuit să primească tratament. Anchetatorii au constatat că beneficiarii nu primeau îngrijiri și erau tratați în mod inuman sau degradant.

Exploatarea ar fi putut fi realizată și prin lipsa unei alimente suficiente și adecvate din punct de vedere nutrițional, lipsa sau lipsa furnizării de îngrijiri medicale adecvate diagnosticului fiecărui beneficiar, lipsa de igienă sau de îngrijire a beneficiarilor.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel