Sari la conținut

Remedii naturale pentru a scăpa rapid de o durere de cap

Durerile de cap

Vine un moment în care termenele nesfârșite, șeful enervant, nopțile târzii, lipsa orelor de somn și timpul lung de călătorie afectează în cele din urmă sănătatea. Este momentul în care chiar și ceașca ta critică de espresso capitulează la dureri de cap teribile. Deci, cum ne descurcăm cu această problemă, care continuă să apară de fiecare dată când ne apropiem de weekend?!

Ei bine, un analgezic poate fi o modalitate mai rapidă de a scăpa de acea durere insuportabilă. Dar, de data aceasta, scriem un articol pentru a vă aduce o listă de remedii  naturale are vă vor ajuta să îndepărtați durerea sau să vă mențineți durerea departe de dvs. pentru a vă concentra asupra termenelor limită sau distracției din weekend!

Remediile naturale pentru durerile de cap severe sunt cel mai bun mod de a rezolva problema!

1. Rămâi hidratat:

Primul lucru pe care ar trebui să-l urmați pentru a ameliora durerile de cap este să rămâneți hidratat. Beți suficientă apă sau contactați electroliții pentru o recuperare mai rapidă. De multe ori, deshidratarea poate fi cauza durerii de cap, mai ales după o mahmureală.

Citeste si:

Acest lucru se întâmplă atunci când creierul se micșorează din cauza pierderii de lichide, determinând creierul să se îndepărteze de craniu, provocând durere și, în cele din urmă, dureri de cap insuportabile. Încercați să optați pentru un electrolit care nu are un conținut ridicat de zahăr și conține o cantitate bună de vitamina C.

2. Ceai de ghimbir:

Un remediu vechi! Ceaiul de ghimbir a fost legat de durerile de cap, în special durerile de cap de tip migrenă . Ghimbirul este un compus antiinflamator care poate inhiba sinteza prostaglandinelor, care provoacă dureri și cefalee în timpul atacului de migrenă. Cefaleea de migrenă poate fi uneori atât de gravă încât poate provoca greață și vărsături. Ghimbirul poate ajuta la stimularea digestiei și la prevenirea unui atac sever de greață și vărsături.

3. Cofeina:

S-a demonstrat că cofeina rezolvă multe tipuri de dureri de cap, în special  migrenele. O ceașcă de cafea sau ceai vă poate ajuta să reduceți presiunea și să vă liniștiți creierul.

S-a dovedit că cafeina are proprietăți vasoconstrictoare, ceea ce înseamnă că vasele de sânge se îngustează pentru a controla fluxul sanguin, ceea ce poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap severe.

Dar, vă rugăm să rețineți, cofeina, administrată în doze mai mari, poate avea un efect contracarat și poate provoca o durere de cap severă. Așadar, asigurați-vă că consumați maximum 2 sau 3 căni pe zi.

4. Vitamine și minerale:

De multe ori durerile de cap sunt, de asemenea, asociate cu deficiențe specifice de vitamine și minerale. De exemplu: luarea cantității adecvate de magneziu poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge, se arată că vitamina B2, B12 vindecă durerile de cap sau Coq10 este benefic pentru durerile de cap recurente. Încercați să consumați o dietă echilibrată și evitați să omiteți mesele. Sau completați masa cu un supliment alimentar bun pentru a vă satisface cerințele organismului.

5. Dormi mai mult:

Și, în cele din urmă, o amânare bună poate parcurge un drum lung pentru a vă ajuta să vă salvați de dureri de cap dureroase. Studiile au arătat că persoanele care dorm mai puțin de 6 ore zilnic au dureri de cap mai frecvente și severe. Dar, din nou, a dormi prea mult poate provoca același efect și, așadar, vizează 7-8 ore perfecte de somn pe noapte.

Durerile de cap pot suna simplu de vindecat, dar ne pot afecta mental și fizic dacă nu sunt tratate la momentul potrivit. Acest lucru face mai imperativ găsirea de remedii naturale. În timp ce sunt necesare analgezice sau medicamente, aceste remedii naturale sunt modalități simple și fără efecte secundare de a reduce simptomele durerii de cap.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.