Sari la conținut

Noi măsuri de relaxare a restricțiilor, la nivel european. Testul negativ, valid pentru dobândirea certificatului verde

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Teste covid

Anumite state europene susțin că urmează o serie de măsuri de relaxare a restricțiilor anti-COVID. Acestea sunt necesare mai ales pentru economie, care a suferit pierderi mari de la începutul pandemiei.

Mărusile anti-COVID au avut rolul de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Deși au fost eficiente, acestea vor fi diminuate treptat pentru a susține economia și călăroriile între state și pentru a reveni la normalitate.

Cele mai importante schimbări fac referire la certificatul verde, care va fi valid și pentru persoanele care prezintă numai un test cu rezultat negativ.

De asemenea, multe state vor renunța la carantina inițială, necesară până acum după intrarea în stat.

Măsuri de relaxare în Italia

În Italia se va putea intra de la 1 martie în baza certificatului verde, chiar și cel obținut în urma unui test COVID – potrivit unei ordonanțe semnate aseară de ministrul sănătății. Autoritățile italiene au eliminat și carantina impusă cetățenilor care vin din afara Europei, comunică RRA.

După ce Uniunea Europeană a solicitat tuturor țărilor membre să elimine restricțiile de călătorie pentru persoanele vaccinate, ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, a semnat aseară o ordonanță care prevede ca, de la 1 martie, oricine vine din străinătate trebuie să prezinte doar certificatul digital de bază, vaccinul sau un test COVID negativ, fără să mai fie nevoie de o perioadă de carantină de 10 zile, nici măcar pentru pasagerii care sosesc din alte continente.

Totuși, până la 28 februarie, inclusiv Italia solicită cetățenilor europeni cu un greenpass cu două doze de vaccin mai vechi de șase luni și un test COVID negativ pentru a intra pe teritoriul său.

Anumite măsuri sunt încă în vigoare, până pe 31 martie

Totodată, până la 31 martie, pentru a dormi într-un hotel sau pentru a mânca într-un restaurant sau pentru a schia, toți cetățenii trebuie să prezinte așa-numitul super greenpass – supracertificatul celor imunizaţi sau al celor recent vindecaţi de boală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.