Sari la conținut

Teflonul, asociat cu tipuri de cancer! Cât de nociv este

Teflonul, asociat cu tipuri de cancer! Cât de nociv este… și totuși este folosit. Poate cu toții avem o tigaie de teflon acasă și o folosim fără să știm că…

Un nou documentar Netflix intitulat „The Devil We Know” (n.r. Diavolul pe care îl cunoaștem) spune povestea mușamalizării timp de decenii de către DuPont a daunelor cauzate de substanțele chimice folosite la fabricarea popularelor sale produse antiaderente Teflon, notează dcmedical.ro.

Filmul arată modul în care substanțele chimice folosite pentru fabricarea Teflonului au otrăvit oamenii și mediul înconjurător – nu doar în Parkersburg, Virginia de Vest, unde DuPont avea o fabrică de Teflon, ci în întreaga lume.

Teflonul, legat de cancer renal, testicular…

„Teflon… compusul C8, adică teflonul, este legat de 6 patologii:

Citeste si:

– cancer renal

– cancer testicular,

– afecțiuni ale tiroidei,

– colită ulcerativă,

– dislipidemie (colesterol crescut),

– preeclamsie (afectare în sarcină).

Și acestea sunt doar documentate în cel mai mare studiu epidemiologic făcut vreodată! După ce am văzut documentarul pe Netflix, am cautat mai multe informații. Ideea este că teflonul se folosește în continuare. În tigăi, haine rezistente la apă, mașini etc.

Se neagă în continuare orice reacție adversă, pentru a nu taia sursa pentru sumele colosale care le revin din industria asta.

Se crede că este în sângele tuturor ființelor de la planetă. 99% dintre oameni.

Munca de peste 20 ani a avocatului Rob Bilott nu s-a oprit la câștigarea procesului împotriva colosului care îl produce, știind bine efectele asupra oamenilor, cancerigene și nu numai, de peste 50 ani. Sunt investigate peste 600 de substanțe nereglementate încă!

Probabil fiecare casă are o tigaie cu teflon și le-am folosit fără să știm pericolul imens, manipulați, mințiți și clar că asta este doar o parte”, a scris medicul Simona Carniciu, medic specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și doctor în științe medicale.

„Diavolul pe care îl știm”

Totul a început în 1945, când DuPont, redenumit DowDuPont în urma fuziunii din 2017, a început să fabrice Teflon, un produs cunoscut mai ales pentru utilizarea sa în ustensilele de gătit antiaderente, dar utilizat, de asemenea, pe scară largă într-o varietate de alte produse de consum, inclusiv îmbrăcăminte și mobilier impermeabile, ambalaje alimentare, cuptoare cu autocurățare, avioane și mașini.

Unul dintre ingredientele cheie ale Teflonului DuPont a fost C8, o substanță chimică toxică, artificială, creată de Minnesota Mining and Manufacturing Company, mai bine cunoscută sub numele de 3M, pentru a produce Scotchgard.

Această substanță chimică, cunoscută și sub numele de PFOS sau PFOA, este cea care a conferit Teflonului proprietățile sale antiaderente.

Atât 3M, cât și DuPont cunoșteau foarte bine pericolele pentru sănătate asociate cu C8.

Dar acest lucru nu l-a împiedicat DuPont să arunce substanța chimică toxică în cursurile de apă locale, unde a ajuns în apa potabilă publică și, ulterior, a îmbolnăvit mii de oameni, iar în cele din urmă i-a ucis pe mulți dintre ei, notează dcmedical.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.