vineri, august 6, 2021

Recent, un studiu a relevat noi simptome ale infecției cu coronavirus.  Până în prezent, aceasta este asociată cu tusea, febra și pierderea mirosului și gustului, fiind cele mai predominante simptome.

Cercetătorii au descoperit, însă, că aceasta poate fi însoțită și de pierderea auzului și tinitusul (țiuitul în urechi).

Specialiștii încearcă să determine dacă aceste două manifestări sunt manifestări provocate în timpul bolii Covid sau se dezvoltă ulterior, precum o complicație post-COVID.

Este cunoscut faptul că multe tipuri de infecții virale și bacteriene pot provoca pierderea bruscă a auzului. Dar coronavirusurile mai vechi, cele care au declanșat epidemii în ultimele două decenii, SARS și MERS, nu păreau să provoace probleme de auz sau țiuit în urechi (tinitus), potrivit DC Medical.

Noi simptome

ale infecției cu coronavirus și modul de manifestare

Pierderea auzului

Hipoacuzia bruscă, ca simptom inițial: Pe baza rapoartelor de caz publicate până acum, se pare că pierderea bruscă a auzului este rareori un simptom al debutului infecției cu coronavirus.

Într-un raport din iunie 2020, mai mulți pacienți iranieni au raportat pierderea auzului la o ureche, precum și vertij. Într-un alt raport despre pierderea auzului senzorial neural și COVID-19, un bărbat egiptean fără alte simptome ale infecției cu coronavirus, a dezvoltat pierderea bruscă a auzului și apoi a fost testat pozitiv.

Dar, dincolo de astfel de rapoarte, nu au fost publicate multe lucrări pe această temă.

Pierderea auzului și tinitusul se manifestă ulterior

Ceea ce pare a fi puțin mai frecvent (deși încă rar) este dezvoltarea unei pierderi de auz, tinitus sau amețeli mai târziu în procesul de infecție, ceea ce înseamnă că aceste probleme nu fac parte din simptomele de debut pentru COVID-19, dar se dezvoltă de la câteva zile până la câteva săptămâni mai târziu, notează experții de la healthyhearing.com.

O revizuire sistematică din februarie 2021 care a reunit date despre complicațiile auditive a estimat că:

– 7,6% dintre

oamenii cu COVID-19 raportează pierderea auzului,
– 14,8% raportează tinitus,
– 7,2% raportează vertij.

În general, cercetările arată că pierderea auzului și tinitusul nu sunt simptome frecvente ale infecției COVID-19; nici nu sunt considerate complicații frecvente pe măsură ce boala progresează.

Cu toate acestea, dacă sunteți pozitiv la COVID-19 și aveți pierderea bruscă a auzului, solicitați asistență medicală promptă pentru a vă crește șansele de a vă restabili auzul.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri