sâmbătă, aprilie 1, 2023
În cadrul conferinței de presă susținută în urmă cu puțin timp în urmă, Premierul Florin Cîțu a anunțat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu data de 12 iunie. Cu această ocazie, au fost anunțate și noi măsuri de relaxare.

Premierul a anunțat că se va redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova de la Rădăuți-Prut, județul Botoșani.

De asemenea, se va permite, în 28 iunie, participarea la evenimentul sportiv organizat în cadrul optimilor Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

O altă măsură este aceea de a permite organizarea și desfășurarea în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor, în cadrul campaniilor electorale aferente alegerilor locale parțiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea a până la 1.000 de persoane.

Te-ar mai interesa: Darurile runelor pentru săptămâna 3-9 aprilie 2023...

Principalele declarații ale șefului DSU, Raed Arafat:

  • Despre participarea la meciul din optimi de la EURO 2020 , cu până la 50% din capacitatea Arenei Naționale: În cazul în care se depășește 25%, va fi permis doar accesul celor vaccinați împotriva Covid, care au trecut prin boală sau sunt testați.
  • Extinderea numărului de persoane care pot participa la nunți și botezuri la 200 în interior și cu asigurarea a unui spațiu de doi metri pătrați de persoană, cu condiția de a fi vaccinați, testați sau trecuți prin boală.
  • La evenimentele în aer liber aferente campaniei electorale pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie pot participa maximum o mie de persoane.
  • Până la 1 iulie, se va face o analiză, și alte măsuri vor fi anunțate înainte de 1 iulie, dacă este cazul.

Referitor la nunți, Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență subliniază că toți participanții trebuie să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: Dacă suferi de această boală, NU AI VOIE sub nici ...

Totodată, la stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private