miercuri, septembrie 28, 2022

Noi măsuri de relaxare, începând cu 1 iunie. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

Lista cu propuneri aprobată de CNSU vine cu o serie de facilităţi pentru persoanele vaccinate urmează a fi discutată în sedinţa de Guvern de joi, 27 mai. Printre măsurile de relaxare se numără și cea care presupune neobligativitatea purtării măștii la birou, dacă sunt maximum 5 persoane vaccinate.

Te-ar mai interesa: Agenția Antidrog: Noi măsuri pentru consumatorii d...

Noi măsuri de relaxare, începând cu 1 iunie

  • festivități cu participarea elevilor și profesori + aparținători (dacă au vaccin, test sau dovada trecerii prin boală)
  • fără mască în birou dacă sunt maximum 5 persoane vaccinate
  • competiții sportive: dacă persoanele sunt vaccinate, testate sau trecute prin boală, evenimentele pot fi organizate cu prezență 100%
  • nunți, botezuri, parastase: spații deschise 70 persoane/ spații închise 50 persoane (organizatorul poate face evenimente cu mai mulți participanți dacă toți sunt vaccinați)
  • activități culturale: max 1.000 persoane în 2 metri pătrați pe bază de vaccin, test sau dovada vindecării de COVID – oganizatorul poate face evenimente cu până la 5.000 de persoane dacă toți fac dovada vaccinarii
  • spații cazare la mare: grad de ocupare 85% – până la capacitate maximă dacă toate persoanele sunt vaccinate

AICI puteți vedea toate măsurile de relaxare de care vom avea parte începând cu 1 iunie

  • ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă  incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.
  • organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, să fie permisă cu participarea unui număr de maximum 70 de persoane în interior și 200 în exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție.
  • se propune activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, să fie permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Administratorul poate permite accesul mai multor persoane cu condiția ca toți participanții să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, asigurând o suprafață de 4 mp/persoană.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private