miercuri, iunie 29, 2022

Lista cu țările din zona roșie a fost actualizată de guvern joi, 19 august și va intra în vigoare pe 22 august, la miezul nopții.

În zona roșie au trecut Republica Dominicană, Saint Lucia și Kosovo, ceea ce înseamnă că persoanele care vor reveni din aceste destinații vor intra în carantină pentru 14 zile dacă nu sunt vaccinate anti-COVID.

Lista cu țările din zona roșie. Grecia va rămâne pe lista roșie

În zona roșie figurează în continuare multe state în care se află comunități importante de români sau alese frecvent ca destinație de vacanță de turiștii din țara noastră. Este vorba despre Turcia, Franța, Grecia, Cipru, Marea Britanie, Portugalia și Spania.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: încă două cazuri, descoperite în...

Modificările față de precedenta listă sunt: în zona roșie au intrat: Republica Dominicană, Saint Lucia și Kosovo în zona galbenă au intrat 15 state, printre care Maldive, Bahamas, Andorra, Elveția, Macedonia de Nord, Liechtenstein, Azerbaidjan și Jamaica în zona verde au intrat: Indonezia, Columbia, Bermuda, Namibia și Kârgâzstan.

Pentru revenirea din state aflate în zona roșie se impune o perioadă de 14 zile de carantină. Exceptate de la această regulă sunt:

  • persoanele vaccinate anti-COVID cu schema completă, având cel puțin 10 zile de la administrarea ultimei doze de ser;
  • copiii cu vârste mai mici de 6 ani;
  • minorii cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Testul nu poate fi făcut după intrarea în țară; persoanele care stau mai puțin de 72 de ore pe teritoriul României.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private