Sari la conținut

Noua metodă de screening prenatal. Procedura indică gradul de risc de sindrom Down și a altor anomalii cromozomiale

Viitorii parintii pot afla inca din primele 12 saptamani de viata ale fatului daca acesta prezinta risc cresut de anomalii cromozomiale  si pot apela in consecinta acolo unde exista un risc crescut sau intermediar, fie la metodele invazive de diagnostic prenatal: biopsie de vilozitati coriale sau amniocenteza, fie la testarea ADN-ului fetal din sangele maternal.  Dreptul la informare si evitarea unei afectiuni care te marcheaza iremediabil pe viata sunt primordiale pentru orice femeie.

Reprezentantul Torus PHARMA, alaturi de compania BRAHMS, producatori ai serviciilor golden standard de screening biochimic pentru sindromul Down, prezinta viitoarelor mame noua metoda  de screening prenatal acreditata la nivel international. Acestea pot evita neplacerile prin testarea noua si moderna, acceptata la nivel international de autoritatile in domeniu: metoda Fetal Medicine Foundation impreuna cu BRAHMS KRYPTOR.

Metoda FMF reprezinta standardul mondial unanim acceptat si certificat pentru screeningul de prim trimestru si indeplineste cu success criteriile de inalta calitate stiintifica, impuse de FMF (Fetal Medicine Foundation, London).

Dr. Istvan Komporaly– manager Torus Pharma: “Avand in vedere riscul mare care, din pacate, este prezent in foarte multe cazuri, MAI ALES IN PRISMA CRESTERII VARSTEI MATERNE- le rugam pe viitoarele mamici si pe toti parintii sa se gandeasca la viitorul copiiilor si sa faca un astfel de test, prin metoda Fetal Medicine Foundation, impreuna cu BRAHMS KRYPTOR. Va invitam sa va ganditi la viitorul familiei dumneavoastre si al societatii, prin abordarea unei atitudini reponsabile si corecte”.

Durata medie de viata a unei persoane afectate de Sindromul Down este de 33 de ani. Costurile medicale, sociale si emotionale implicate in cazul celor afectati sunt de-a dreptul o povara pentru orice familie.

Confuzia care se face in general la clinicile de specialitate este urmatoarea: nu orice dublu test poate arata sindromul Down, cu sensibilitate si specificitate maxima-de aceea este imperios necesar sa mergeti la una dintre clinicile care au disponibila metoda Fetal Medicine Foundation.

Metoda testului combinat Fetal Medicine Foundation- Brahms Kryptor asigura cresterea preciziei  bitestului (este unul din testele medicale obligatorii recomandate pentru analiza dezvoltarii fatului si evolutiei sarcinii) prin ajustarea ecografiei unui medic acreditat FMF printr-un software cu o baza de date a peste 400.000 de ecografii de prim trimestru.

Dr. Dragos Albu- Sef departament medicina materno fetala si reproducere umana-: “Consideram ca  utilizarea in screeningul gravidei de prim trimestru a unui software ce integreaza o ecografie efectuata de un medic acreditat FMF, cu analizele  biochimice efectuate pe analizorul Brahms- Kryptor reprezinta standardul de aur in screeningul anomaliilor cromozomiale, avand o sensibilitate de peste 90% si acest lucru ar trebui sa reprezinte o rutina in urmarirea gravidelor si nu o exceptie”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.