sâmbătă, iulie 2, 2022

Sistemele de sănătate din întreaga lume sufocate de pandemia de coronavirus, se confruntă acum cu o serie de diagnostice ratate, tratamente întârziate și o rată de mortalitate mai mare, conform Politico.eu.

Într-o lume fără COVID-19, un milion de europeni ar fi primit un diagnostic de cancer de la începutul pandemiei – în schimb, întreruperea asistenței medicale înseamnă că au ratat un diagnostic care le-ar putea salva viața.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului: semnul banal care apare atu...

Aceasta este estimarea Organizației Europene a Cancerului (ECO), o federație a ONG-urilor medicale, după ce a analizat datele privind diagnosticele de cancer din Europa în ultimul an, precum și diferențele dintre ratele de cancer din acest an și anii anteriori.

Vinovatul? Pandemia de coronavirus! Pandemia a forțat sistemele de sănătate să se prăbușească în timp ce testele de cancer se opresc și i-au ținut pe toți pacienții, cu excepția celor mai bolnavi, departe de spitale.

Rezultatul este o bombă cu ceas care, probabil, va duce la o creștere a numărului de decese cauzate de cancer în următorii doi ani, deoarece pacienții care au fost trecuți cu vederea la apogeul pandemiei sunt diagnosticați cu stadii mai avansate de cancer.

Te-ar mai interesa: Horoscop 2 iulie: Tauri, aveți parte de o zi speci...

În Italia, Asociația Națională de Medicină Oncologică a estimat că screening-ul  de detectare a concerului a scăzut cu 400.000 de cazuri în primele cinci luni ale pandemiei. În același timp, Liga Națională împotriva Cancerului din Franța estimează că există aproximativ 30.000 de cazuri de cancer care au rămas nedetectate, din cauza pandemiei de COVID-19.

Un studiu publicat în noiembrie anul trecut estima că în Marea Britanie pandemia va provoca, direct sau indirect, între aproximativ 7.000 și 36.000 de decese cauzate de cancer într-un an.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Iată ce trebuie știut despre ALGOCALMIN...

Cercetările publicate de revista științifică The Lancet au examinat datele Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie pentru a observa cât de mare este rata mortalității, în funcție de tipul de cancer. Prin urmare, s-a văzut o creștere între 7,9% și 9,6% a numărului de decese cauzate de cancerul la sân și o creștere între 15,3% și 16,6% a deceselor cauzate de cancerul colorectal, la cinci ani după diagnostic.

Te-ar mai interesa: Ce alimente și băuturi îți distrug dinții! Ferește...

ECO, care a lansat o campanie pentru a atrage atenția asupra problemei în luna mai, estimează că 100 de milioane de screening-uri pentru cancer nu au fost efectuate în Europa din cauza pandemiei și că medicii vor avea nevoie de aproximativ 12 luni pentru a elimina restanța.

Între timp, întârzierile în tratament au afectat jumătate din toți pacienții cu cancer în timpul pandemiei și se preconizează că întreruperile vor afecta în continuare unul din cinci pacienți cu cancer din Europa.

Te-ar mai interesa: Când este OBLIGATORIU să bem APĂ și DE CE?...

Experții spun că prețul pandemiei va fi plătit în următorii ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private