Sari la conținut

Noua perlă a României. Stațiunea balneară va atrage turiștii ca un magnet!

statiuni balneare
sursa foto: Capital
tratament balnear

Turismul din România se va bucura de o nouă perlă, ce se anunță a avea potențialul să atragă toate categoriile de turiști. Pentru realizarea acestui complex este nevoie de 12 milioane de euro, sumă care va fi acordată prin finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI).

Noua perlă turistică a României

O nouă stațiune balneară din Transilvania pentru turiștii români și străini va putea fi vizitată, în cadrul unui complex de promovare a turismului balnear românesc.

Acest complex, care va fi construit în Covasna, se anunță a fi un centru balnear multifuncțional. Va fi amplasat într-o zonă recunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare.

Fondurile necesare, în valoare de 12 milioane de euro, se vor obține prin finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI).

Demersul pentru proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor a intrat în faza de licitație și este lansat prin intermediul platformei e-licitatie.ro, potrivit Capital.

Complexul va avea:

  • o piscină
  • bazine acoperite și în aer liber
  • restaurante și zone de recreere
  • terenuri sportive și locuri de joacă pentru copii

Va exista, de asemenea, o zonă rezervată pentru spa și wellness, care va include:

  • saune
  • hidromasaj
  • spații pentru masaj și relaxare

Locația unde va fi amplasată investiția se va afla în apropierea pârtiei de schi și a patinoarului din cadrul stațiunii. Această stațiune este menită în primul rând să atragă turiști tineri și familii cu copii.

Obiectivul este de a face din Covasna o destinație turistică mai atrăgătoare, prin îmbunătățirea infrastructurii și extinderea facilităților. Se așteaptă, de asemenea, ca acest proiect să revitalizeze și economia turismului, care a avut de suferit din cauza efectelor pandemiei.

statiuni balneare
sursa foto: Capital

Turismul balnear în România

Potrivut sursei, până când va fi acest complex gata, mai sunt alte zone unde se poate face turism balnear în România. Cea mai cunoscută locație este în Vâlcea. Vorbim despre Băile Onești, unul dintre puținele locuri din România unde găsești tratamente pentru desensibilizarea organismului la persoane care suferă de alergii.

Apoi mai avem Slănic-Moldova (Bacău) sau Băile Tușnad (Harghita). Aceasta din urmă mai este cunoscută și drept „Perla Harghitei”.

Lista continuă cu Amara (Ialomița). Aici, de regulă, vin cei care doresc să facă tratamente cu nămoluri depuse pe fundul Lacului Amara. Mai mult, locația este accesibilă din punct de vedere financiar pentru mulți români.

Mai avem Sovata (Mureș) și Băile Herculane (Caraș-Severin). Nu sunt de trecut cu vederea nici Băile Felix (Bihor) și nici Vatra Dornei (Suceava).

Băile Felix sunt cunoscute pentru bioclimatul unic, în timp ce „Perla Bucovinei” este renumită pentru apele termale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel