Sari la conținut

Noua Zeelandă raportează moartea unui tânăr de 26 de ani după ce a făcut acest vaccin. Nu este primul caz!

Autoritățile din Noua Zeelandă au declarat luni că au legat moartea unui tânăr de 26 de ani de vaccinul COVID-19 de la Pfizer Inc (PFE.N), după ce persoana a suferit miocardită, o inflamație rară a mușchiului inimii, după ce a luat prima doză, potrivit Reuters.

Este al doilea caz de deces din Noua Zeelandă legat de un efect secundar cunoscut, dar rar al vaccinului, după ce autoritățile sanitare au raportat în august că o femeie a murit după ce i-au fost administrate ambele doze.

„Cu informațiile actuale disponibile, consiliul de administrație a considerat că miocardita s-a datorat probabil vaccinării la acest individ”, a declarat un Comitet Independent de Monitorizare a Securității Vaccinului COVID-19 într-un comunicat.

Bărbatul, care a murit în două săptămâni de la prima doză, nu a cerut sfatul medicului sau tratament pentru simptomele sale. Miocardita este o inflamație a mușchiului inimii care poate limita capacitatea organului de a pompa sânge și poate provoca modificări ale ritmului bătăilor inimii.

Citeste si:

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat că compania cunoaște raportul decesului din Noua Zeelandă, a monitorizat toate rapoartele despre posibile evenimente adverse și a continuat să creadă că profilul beneficiu-risc pentru vaccinul său este pozitiv.

Comitetul pentru siguranța vaccinurilor din Noua Zeelandă a mai spus că alte două persoane, inclusiv un tânăr de 13 ani, au murit cu o posibilă miocardită după vaccinare. Sunt necesare mai multe detalii înainte de a lega moartea copilului de vaccin, în timp ce moartea unui bărbat în vârstă de 60 de ani a fost puțin probabil legată de vaccin, se spune.

În ciuda efectelor secundare rare, consiliul pentru siguranța vaccinurilor a spus că beneficiile vaccinării depășesc cu mult riscurile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.