Sari la conținut

Multiple cazuri de miocardită la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care au fost imunizați cu acest ser

În mai multe țări, la nivel mondial, a început campania de vaccinare pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Această campanie este esențială pentru a combate pandemia, susțin specialiștii, deoarece copiii se pot infecta, de asemenea, și pot transmite mai departe virusul.

Cu atât mai mult, vaccinul le va oferi o protecție sporită împotriva formelor grave de boală. Ultimele mutații COVID au afectat și copiii și tinerii de toate vârstele, motiv pentru care experții susțin vaccinarea la aceste categorii de vârstă.

În urma debutului campaniilor de vaccinare a copiilor de 5-11 ani, însă, au fost raportate 8 cazuri de miocardită.

Ce este miocardita?

Miocardita este o afecțiune care se caracterizează prin inflamația mușchiului inimii, numit miocard. Această boală afectează capacitatea inimii de a pompa sânge și provoacă tulburări de ritm.

Deși problemele cardiovasculare apar, de obicei, la persoanele în vârstă, miocardita afectează în mare parte tinerii, inclusiv cei sănătoși, sportivi, care au un stil de viață sănătos.

Cel mai frecvent, aceasta poate fi cauzată de o infecție virală, însă se poate dezvolta și îm urma administrării unui medicament sau produs farmaceutic, drept reacție adversă.

8 cazuri de miocardită la copiii între 5 și 11 ani

Centrul de Control al Bolilor din S.U.A. (CDC) a afirmat, joi, că există raportări în privința a 8 cazuri de miocardită în cazul copiilor de 5-11 ani care au primit vaccinul de la Pfizer-BioNTech, potrivit Reuters.

De asemenea, CDC a confirmat, anterior, că există media cazurilor de miocardită este de 69 de cazuri la un milion de doze de rapel administrate, la băieții de 16-17 ani.

De asemenea, la grupa de vârstă 12-15 ani, media cazurilor de miocardită este de 40 de cazuri la un milion de doze de rapel administrare, în cazul băieților.

Este de menționat faptul că miocardita este, într-adevăr, mult mai întâlnită în cazul băieților.

CDC nu a confirmat faptul că există o legătură între administrarea vaccinului și dezvoltarea acestei afecțiuni. De asemenea, nu au făcut publică media cazurilor de miocardită printre tinerii care nu s-au vaccinat.

Centrul de Control al Bolilor a mai adăugat că la grupa de vârstă 5-11 ani au fost administrate aproximativ 7 milioane de doze, în momentul în care datele au fost analizate, dintre care 5.1 milioane ca prima doză și 2 milioane de doze rapel. Cazurile de miocardită au fost, de asemenea, ușoare, susține CDC.

Cazurile de miocardită au fost înregistrate pe platforma oficială pentru raportarea reacțiilor adverse asociate vaccinului anti-COVID din S.U.A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel