luni, aprilie 12, 2021

Noul coronavirus a ucis peste un milion de oameni pe plan mondial și infectează circa două milioane pe săptămână. Care este mesajul directorului OMS

REFILE - CORRECTING TYPO Newly elected Director-General of the World Health Organization (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus attends a news conference at the United Nations in Geneva, Switzerland, May 24, 2017. REUTERS/Denis Balibouse

Noul coronavirus a schimbat total lumea, obiceiurile, modul în care ne relaxăm, ne plimbăm, călătorim, trăim. Din păcate cifrele sunt îngrijorătoare.

Slovacia și Republica Cehă au anunțat revenirea

la starea de urgență. Spania, Franța și Marea Britanie se află și ele într-un trend accelerat de creștere a infectărilor.

SARS-CoV-2 a ucis peste un milion de oameni pe plan mondial și infectează circa două milioane pe săptămână, arată statisticile. În acest context sumbru, directorul OMS dă oamenilor un mesaj de speranță.

Oricare ar fi stadiul pandemie de COVID-19, nu este niciodată prea târziu pentru a schimba cursul lucrurilor, afirmă directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, încercând să transmită un mesaj de speranță într-o perioadă în care noul coronavirus a ucis peste

un milion de oameni pe plan mondial și infectează circa două milioane pe săptămână.

Într-un editorial publicat marți în cotidianul britanic “The Independent”, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat rapiditatea fără precedent cu care omenirea a reușit să pună la punct teste de depistare și să se mobilizeze pentru a descoperi cât mai repede posibil vaccinuri eficiente și sigure.

Folosind un ton didactic, directorul IMS a insistat asupra etapelor esențiale pe care toate țările, toate comunitățile, toți indivizii trebuie să se concentreze pentru a stăpâni

pandemia, şi anume evitarea amplificării lucrurilor ori reducerea mortalității prin protejarea celor mai vulnerabili, notează Rador.

Totodată, guvernele ar trebui să utilizeze toate mijloacele pentru a detecta și izolat cât mai repede posibil infecțiile și să evite astfel costisitoarele măsuri de izolare pe scară largă. Pandemia de COVID-19, care a părut pentru o vreme că se afla sub control în cea mai mare parte a planetei, înregistrează în prezent o recrudescență accelerată, odată cu redeschiderea economiilor naționale.

Ultimele stiri

Parteneri