Sari la conținut

Noul spital de urgență al MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, finanțat prin PNRR. Ministrul Cătălin Predoiu: „Un proiect concretizat, felicitări celor care îi dau viață!”

SPITAL MAI DIMITRIE GEROTA
Sursa foto: formaremedicala.ro
Un nou spital al MAI în România, cu 490 de paturi

Noul spital de urgență al MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, finanțat prin PNRR. Ministrul Cătălin Predoiu: „Un proiect concretizat, felicitări celor care îi dau viață!”

În urma semnării contractului de finanțare, prin PNRR, se va ridica o noua constructie a Spitalului de Urgență al MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, cu termenul de finalizare la 30.06. 206.

Valoarea contractului este de 2.040.142.140,00 lei din care valoarea eligibilă din PNRR este de 1.028.643.096,00, valoare TVA eligibilă aferentă PNRR 195.442.188,00 lei și valoare contribuție proprie inclusiv TVA 816.056.856,00 lei.

Noul Spital de Urgență al MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” va avea 490 de paturi

Noua infrastructură medicală va fi dotată cu 490 de paturi, dintre care 400 în secțiile medicale pentru spitalizare continuă, 40 de paturi pentru spitalizare de zi și 50 de paturi pentru anestezie și terapie intensivă, la care se adaugă un corp de clădire independent, ce va deservi spațiile tehnice.

Proiectul va fi realizat la standardele de calitate în conformitate cu ultimele cerințe din domeniul medical, iar amplasarea geografică a acestuia este una strategică, în apropierea celor două Aeroporturi Internaționale, Henry Coandă Otopeni și Aurel Vlaicu Băneasa, asigurând astfel servicii medicale integrate într-una din cele mai aglomerate zone de intrare/ieșire din București, unde nu există la acest moment un spital de urgență.

Prin realizarea unei noi infrastructuri medicale în care va funcționa Spitalul de Urgență al M.A.I. „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” se urmărește:

  • Îmbunătățirea gradului de satisfacție și al experienței pacienților în îngrijire printr-o nouă facilitate medicală realizată și dotată la standarde moderne;
  • Îmbunătățirea standardelor clinice, a eficienței, a rentabilității, a calității, a siguranței și a durabilităţii serviciilor oferite în cadrul Spitalului de Urgență al M.A.I. „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”;
  • Îmbunătățirea accesului populației, în special pentru grupurile vulnerabile de pacienți, la serviciile spitalicești de nivel înalt, sporind astfel semnificativ starea de sănătate a populației;
  • Reducerea mortalității și a numărului de decese evitabile în zona deservită;
  • Reducerea poverii dizabilităţilor în regiunea deservită;
  • Creşterea calităţii vieţii şi a bunăstării în regiune.

Ministrul Cătălin Predoiu: „Un proiect concretizat, felicitări celor care îi dau viață!”

„Este un proiect important, nu numai pentru Ministerul Afacerilor Interne, ci și pentru întreaga medicină românească, pentru că finalizarea acestui proiect va însemna un plus de asistență medicală pentru cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, dar și pentru cetățeni ai Ilfovului.

E un proiect mare, 490 de locuri, 400 de spitalizare continuă, 50 am înțeles la terapie intensivă și 40 în internare de zi, un proiect care va însemna o organizare complexă și în interior, în funcționalitatea spitalului, din câte mi s-a explicat, aproape revoluționar la momentul la care vorbim, se va trece la un sistem de organizare pe echipe și nu rigid, pe secții, așa cum se întâmplă acum în sistemul medical românesc, deci și un proiect avangardist”, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Catalin Predoiu, într-un comunicat de presă.

Potrivit ministrului Cătălin Predoiu, initiațive de acest fel vor dezvolta sistemul medical, daca vor fi concretizate și duse la bun sfârșit.

„Am scris pe acea tablă de amintiri sau de memorii, câteva cuvinte. Am scris „Un proiect concretizat, felicitări celor care îi dau viață!” E aproape concretizat, în sensul că e concretizată etapa aceasta de pregătire, finanțare, documentare, autorizare etc.

E o etapă importantă care s-a încheiat. E un proiect pentru care s-a muncit și s-a luptat foarte mult”, a mai precizat Predoiu.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel