Sari la conținut

Noutăți în domeniul esteticii. Adio bisturiu, bun venit injecție!

Românii sunt mari amatori ai operațiilor estetice și al procedurilor de înfrumusețare, mai ales la debutul sezonului rece. Printre îmbunătăţirile pe care le vor cei și cele care trec pragului unei clinici de estetică se află mărirea de buze și pomeți, mărirea feselor și a sânilor, dar și tratamente faciale. Dacă femeile apelau la bisturiu pentru a păcăli timpul, acum vârsta celor care doresc să-şi modifice corpul pe masa de operaţie este în scădere, iar procedurile devin din ce în ce mai simple, cu rezultate la fel de spectaculoase

Gabriel Fereșteanu

Peste 130.000 de intervenţii au avut loc în 2017 în clinicile de profil din România, Capitala deţinând supremaţia în ceea ce priveşte numărul de medici şi de clinici de specialitate. Femeile sunt majoritare în cabinetele de chirurgie estetică, însă în ultimii doi ani ponderea bărbaţilor care apelează la astfel de servicii a crescut şi a ajuns la 20-23%. Bărbaţii vor, în general, intervenţii precum corectarea ridurilor, lipoliză sau hiperhidroză, arată statisticile.

„Există preconcepții. Noi nu avem definiția de prevenție”

Prima dilemă care apare în cazul operațiilor estetice este vârsta la care trebuie începute procedurile de înfrumusețare.

„Este o prejudecată că ridurile trebuie tratate atunci când apar, sau că trebuie să intervii cât mai târziu asupra tenului. Ca în cazul oricărei situații neplăcute, este indicat să intervii cât mai devreme, să previi decât să repari. Este bine să luăm în calcul și să eliminăm ridurile fine, nu neapărat prin injectarea cu acid hialuronic, dar măcar prin proceduri non-invazive care au rolul de a diminua și de a elimina chiar primele riduri”, spune Valentin Burada, managerul unei clinici de estetică frecventată de toate vedetele autohtone.

Cerințe diferite în funcție de vârstă

Pacienții din ce în ce mai tineri au devenit o realitate cunoscută atât de medici, cât și de managerii clinicilor de estetice. „Clientele mai tinere vin pentru mărirea de buze, cele trecute de 25 de ani încearcă și remodelare a conturului feței prin mărirea pomeților, sau revitalizarea tenului prin cocktail-ul frumuseții, în timp ce clientele peste 30 de ani încearcă și revin pentru terapia vampir (injectarea cu propriul sânge) sau, spre 40 de ani deja vorbim despre liftingul cu fire. Majoritatea, în funcție de dispoziție, pot sta și la un răsfăț cu o masca de aur, care are un efect imediat asupra tenului obosit. Injectările cu acid hialuronic au devenit un trend și datorită beneficiilor pe care le are acesta asupra pielii”, povestește Burada.

Cum amâni efectele trecerii timpului

Părerea acestuia este confirmată și de dr. Elena Dragu medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă la Spitalul Clinic de Urgență București.

„Este adevărat că procedurile non-invazive au evoluat, că substanțele utilizate sunt în continuă îmbunătățire și, da, în multe cazuri pot substitui o intervenție chirurgicală sau pot întârzia momentul efectuării acesteia. De exemplu: cu ajutorul acidului hialuronic pot crea un contur mai definit, mai volumizat al feței, amânându-se momentul unui lifting chirurgical. Același rol îl pot avea și firele bioresorbabile de suspensie care pot redefini conturul facial și pot ridica așa numitele „piei lăsate”, fără bisturiu; Terapia vampir, cu propriul sânge, poate amâna și ea momentul chirurgical, prin refacerea elasticiității pielii, întărirea structurilor de colagen și elastină de la nivelul dermului, întârziind spre exemplu o posibilă intervenție chirurgicală de modelare a pleoapelor inferioare (cearcănelor). Din punct de vedere al chirurgului plastician, faptul că putem jongla cu o multitudine de opțiuni non-chirurgicale sau chirurgicale este în avantajului pacientului, dar și al medicului..”, spune aceasta.

Au toate motivele să ocolească bisturiul

Teama față de bisturiu a românilor poate fi justificată și de riscurile mai mari pe care le presupun operațiile estetice. Evoluția procedurilor minim invazive fiind o soluție optimă și care este în creștere. „Nicio intervenție estetică, fie ea non-invazivă, fie invazivă, chirurgicală, nu este lipsită de riscuri. Cele care comportă riscuri mai mari sunt, evident, cele chirurgicale, în timpul cărora pot apărea sângerări nedorite, reacții generalizate la substanțele anestezice”, explică dr. Elena Dragu.

Cât costă tinerețea fără bătrânețe

Dintotdeauna româncele au fost apreciate pentru frumusețea lor. Și ca orice atu pe care îl posedă, este firesc să își dorească să îl mențină cât mai mult timp. Aici intervine îngrijirea și dorința de a rămâne frumoasă și admirată cât mai mult timp.Procedurile sunt, în mod clar,0 accesibile pentru cei care doresc și aleg să se îngrijească. Prețul nu este cu siguranță un impediment când dorești să ții timpul în loc sau să obții o îmbunătățire la nivelul feței sau chiar a corpului. Spre exemplu o mască cu aur și diamant costă 320 de lei, iar o volumizare de buze pornește de la 850 de lei”, explică Valentin Burada, manager Swiss EstetiX.

Un nou trend, sâni și fese mai mari printr-o simplă injecție

Adio, silicoane! Mărirea de sâni şi de fund se face mult mai uşor, cu o simplă injecţie și durează doar câteva minute. A fost adusă, în premieră, în România, de Valentin Burada, iar fetele fac deja coadă ca să obțină forme de invidiat. „E o procedură revoluționară.Are riscuri minime, iar rezultatele durează între cinci și șapte ani. Se injectază un lichid numit Aqua Fillng, acesta fiind o substanţă de umplere compusă din 98% ser fiziologic, 0,9% clorură de sodiu şi 1,1% alte poliamide. Se foloseşte pentru creşterea volumului feselor, sânilor, sau pentru remodelarea zonelor cu defecte. Cantitatea de substanţă injectată se stabileşte în funcţie de anatomia şi dorinţele fiecărei paciente. De pildă, se pot injecta între 100 şi 600 ml în ambele fese sau în ambii sâni. În doar o lună de la lansare am avut zeci de paciente, iar lista pentru luna decembrie este aproape full.”

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel