Sari la conținut

Novac Djokovici, la capăt de carieră? Refuzul vehement de a se vaccina îl elimină din marile turnee

sportiv

Campionul de la Wimbledon, Novak Djokovic, speră că autoritățile americane vor schimba regulile de intrare în State la timp pentru a-i permite să concureze la US Open, chiar dacă refuză să fie vaccinat împotriva coronavirusului.

Principalul cap de serie sârb l-a învins duminică pe Nick Kyrgios în patru seturi pentru a câștiga al șaptelea titlu la All England Club și a 21-a coroană de Grand Slam la general – fiind la un premiu distanță de Rafael Nadal.

Acum țintește o a patra victorie la US Open, după ce a pierdut cu Daniil Medvedev în finala de anul trecut.

Dar, așa cum stau lucrurile, statutul său nevaccinat înseamnă că nu va avea voie să intre în Statele Unite pentru a juca în turneul, care începe luna viitoare.

„Nu sunt vaccinat și nu plănuiesc să mă vaccinez, așa că singura veste bună pe care o pot avea este că ei vor scoate cardul de vaccin verde obligatoriu sau cum îi spuneți pentru a intra în Statele Unite sau cu o scutire”, a declarat Novak Djokovic.

Potrivit OMS, vaccinarea NU este obligatorie

În acest moment, nu mai e clar de ce Novak Djokovici, nevaccinat, dar trecut de două ori prin boală, trebuie să se vaccineze pentru a putea călători în Statele Unite. Iar situaţia actuală devine cu atât mai absurdă, cu cât până şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dezaprobat vaccinarea obligatorie. Nu acum, ci încă de la începutul anului, când această anomalie era aplaudată la scenă deschisă!

„Vaccniarea obligatorie ar trebui să fie ultima variantă, în viziunea OMS. Principiul de bază e că cea mai bună soluţie de a vaccina oamenii e să-i informezi, să-i educi şi să adresezi grijile lor. Noi mereu am spus că vaccinarea obligatorie trebuie să fie valabilă pentru o perioadă limitată de timp. Autorităţile trebuie să le explice oamenilor de ce se iau anumite decizii, continuând demersurile de a convinge oamenii că vaccinarea e benefică. O asemenea abordare e mai utilă decât impunerea vaccinării“, a spus doctorul Mike Ryan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel