miercuri, august 17, 2022

Deciziei de testare în masă a elevilor cu teste rapide pe bază de salivă se dovedește a fi o piatră de moară pentru autorități. După problemele apărute în urma licitației organizate de ONAC, mai multe companii retrăgându-se din contractele subsecvente, altele livrând cu întârziere și altele nefiind încă chemate să semneze contractele se pare că apare un nou blocaj în testarea elevilor.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. ...

Situație incertă privind folosirea testelor de salivă de către elevi

Deși testele sunt distribuite către școli, acestea riscă să nu fie folosite pentru testare. Spre  exemplu în județul Sălaj au fost distribuite testele pe bază de salivă pentru depistarea noului coronavirus pe care elevii le pot folosi acasă. Rămâne însă de văzut dacă testarea va avea loc, în condițiile în care nu toți părinții sunt de acord cu acest lucru, iar situația este și mai dificilă pentru că unii profesori nu vor să se vaccineze.

Nu asigurarea testelor pentru elevi reprezintă o problemă, ci administrarea lor. Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Sălaj, profesorul Vasile Bulgărean, face urmâtoarele precizări:

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

”Problema mare a noastră este că trebuie să le asamblăm. Întâmpinăm dificultăți în modul de administrare. Noi am reușit totuși să avem o înțelegere cu părinții și se testează în procente destul de mari acasă. Cum se testează – este foarte complicat? Sunt părinți care nu acceptă nici testarea la şcoală, nu fac nici testarea acasă.”

Testarea elevilor este considerată esențială

Vasile Bulgărean: ”Am insistat şi la conducerea școlii să fie testați în prima zi. Ştim că o clasă, dacă există un caz este… merge suspendată 14 zile, dar după a opta zi putem să facem teste și atuncea ne asigurăm că toți elevii să aibă în a opta zi,  să poată să facă testarea și vin la școală doar dacă prezintă acel test făcut în a opta zi.”

Te-ar mai interesa: Horoscop 17 august:  O zodie are parte de o mărire...

Situația prezentată este întâlnită în toată țara. Există și părinți care nu vor să își testeze copiii, și nu toți profesorii vor să se vaccineze. Pentru moment, autoritățile nu au reușit să identifice cele mai bune metode de convingere pentru realizarea testărilor.

Părinții sunt îndemnați să nu îi lase pe copii la şcoală, dacă au febră, dureri în gât sau tuse și să ceară sprijinul medicului de familie.

Te-ar mai interesa: Diabet de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benef...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private