Sari la conținut

„Nu beți cafeaua imediat ce vă treziți!” Când este indicat să bem prima ceașcă și de ce

„Nu beți cafeaua imediat ce vă treziți!” Când este indicat să bem prima ceașcă și de ce

Dr. Karan Raj, chirurg și lector clinic la Imperial College din Londra și la Universitatea din Sunderland din Anglia, explică într-un videoclip pe TikTok că obiceiul de a-ți consuma cafeaua la prima oră a dimineții nu este unul benefic pentru organism.

„Nu beți cafeaua imediat ce vă treziți!”

Dr. Raj susține că organismul trebuie lăsat să se trezească și să își intre în ritm, natural. Mai mult, acesta explică de ce cafeaua nu ar trebui băută sun nicio formă dimineața.

„Nu beți cafeaua imediat ce vă treziți! Organismul dumneavoastră se trezește, în mod normal, cu cortizol. Iar dimineața este produsă cea mai mare cantitate de cortizol!”, a declarat Raj la BBC Morning Live, într-un clip care a fost distribuit, mai târziu și pe contul personal. ”

Când este indicat să bem prima ceașcă și de ce

Medicul sugerează că ar trebui să păstrăm cafeaua pentru mai târziu, atunci când nivelul de colesterol scade, odată cu nivelul de energie.

„Savurați-vă cafeaua la jumătatea dimineții, când nivelul cortizolului și cel de energie scad, astfel obțineți un impuls de cofeină și va fi mai bine”, a subliniat acesta.

În ciuda sfaturilor avizate, urmăritprii de pe TikTok ai lui Karan au fost contrariați. Mulți au comentat că nu și-ar putea imagina să își înceapă ziua fără cofeină.

„Dacă nu putem bea cafea la prima oră a dimineții, nu putem fi prieteni”, a  scris un utilizator TikTok.

„Pot să beau prima cafea și la mijlocul dimineții ca un compromis?”, a comentat un altul.

Între timp, un al treilea glumea: „Trebuie să am un deficit de cortizol, pentru că îmi trebuie cel puțin o jumătate de oră să mă trezesc în fiecare dimineață”.

Cu toate acestea, potrivit mirror.uk, un utilizator care a pus în aplicarile sfaturile doctorului, susține că se simte minunat.

Cafeaua protejează inima, reduce riscul de deces din cauza accidentului vascular cerebral și a bolilor de inimă

Există însă și studii care demonstrează beneficiile consumului de cafea asupra stării de sănătate a organismului. Cafeaua protejează inima, reduce riscul de deces din cauza accidentului vascular cerebral și a bolilor de inimă, spun specialiștii.

Consumul de cantități mici până la moderate, însemnând maxim trei căni pe zi, poate reduce riscul de accident vascular cerebral, boli cardiace fatale și deces din toate cauzele, au descoperit cercetătorii.

„Consumul regulat de cafea de până la trei cești pe zi este asociat cu un risc mai scăzut de mortalitate pe toate cauzele, de mortalitate cardiovasculară și de accident vascular cerebral”, a spus cercetătorul principal dr. Judit Simon, de la Centrul pentru inimă de la Universitatea Semmelweis din Budapesta, Ungaria. 

Aceste beneficii ar putea fi explicate parțial prin modificări pozitive ale structurii și funcției inimii. Ba chiar mai mult, toate tipurile de cafea – cofeinizată, decafeinizată, preparată și instantanee – pot oferi aceleași beneficii pentru inimă, a mai spus Simon.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel