Sari la conținut

NU CONSUMA suc de portocale înainte de masă! Poți dezvolta această boală GRAVĂ

Pentru mulți oameni, sucul de portocale este o parte de bază a micului dejun. Bogat în antioxidanți și vitamina C, are multiple beneficii pentru sănătate. Totuși, ar putea avea un efect negativ asupra sistemului digestiv, în funcție de momentul în care îl bei.

Un studiu, publicat în revista Cell Metabolism, a relevat că fructoza – un zahăr găsit în fructe – este procesată în principal de intestinul subțire, și nu de ficat, așa cum s-a ipotezat anterior.

Echipa de cercetători, de la Universitatea Princeton din SUA, a descoperit că băuturile dulci și alimentele procesate bogate în zahăr copleșesc intestinul subțire și se varsă în ficat pentru procesare.

S-a constatat însă că intestinul subțire este capabil să proceseze mai bine acest zahăr după masă.

Prin urmare, se recomandă consumul de fructoză după o masă sănătoasă.

Studiile existente au arătat deja că ingestia excesivă de zahăr poate fi dăunătoare, în special pentru ficat.

În cazurile severe, poate duce la obezitate, diabet și boli ale ficatului gras, care pot fi fatale.

Conducătorul studiului, Joshua D Rabinowitz, a explicat în Science Daily: „Există o diferență fiziologică fundamentală în modul în care sunt procesate cantități mai mici și mai mari de zahăr în organism”.

Ca parte a cercetării, echipa a analizat modul în care șoarecii digeră fructoza și glucoza.

Ei au descoperit că mai mult de 90% din fructoză a fost eliminată de intestinul subțire al animalelor.

Domnul Rabinowitz a spus: „Putem oferi anumite asigurări – cel puțin din aceste studii pe animale – că fructoza din cantități moderate de fructe nu va ajunge în ficat”.

Dar se crede că intestinul subțire începe să se „acopere” cu zahăr la jumătatea unei cutii de suc acidulat sau cu un pahar mare de suc de portocale.

Cercetătorii au observat că orice exces de fructoză care nu este absorbit de intestinul subțire continuă prin intestin în colon.

Ca urmare, vine și în contact cu flora macrobiotică naturală a intestinului gros și a colonului, cunoscută sub numele de microbiom.

„Microbiomul este conceput pentru a nu vedea niciodată zahărul”, a spus domnul Rabinowitz.

Se poate mânca o cantitate infinită de carbohidrați și nu va mai exista nicio moleculă de glucoză care să intre în microbiom.

Dar de îndată ce bei suc acidulat sau suc de portocale, microbiomul vede un nutrient extrem de puternic pe care a fost conceput să nu-l vadă niciodată.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel