sâmbătă, iulie 2, 2022

Nu folosi măști cu supapă! Ministerul Sănătății: Ce tipuri de măști sunt recomandate

În contextul pandemiei de coronavirus, Ministerul Sănătății atrage atenția asupra tipurilor de măști eficiente și a celor care trebuie evitate. Printre măștile care trebuie evitate sunt și cele cu supapă.

„Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei.
Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Ce tipuri de măști sunt recomandate

  •  Măștile care acoperă în întregime nasul și gura;
  • Măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;
  • Măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii;
  • Măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței. Și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule”, se arată într-un comunicat al MS.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private