Sari la conținut

NU folosiți niciodată paharele din camera de hotel! Iată de ce

deshidratarea cronică

NU folosiți niciodată paharele din camera de hotel! Camerele trebuie să fie gata rapid pentru turiști, personalul este puțin… Și uite așa, anumite detalii…

Când ajungem într-o cameră de hotel și vedem așternuturile, prosoapele, halatele de baie imaculate credem că totul este curat…, inclusiv paharele lăsate pe tăviță.

Chiar dacă sunt ambalate frumos, nu înseamnă că sunt și curate.

Fie că vorbim de pahare de apă, căni de cafea și pahare de vin, după caz, chiar dacă sunt bine învelite sau acoperite, aranjate frumos și lăsate la dispoziția ta în cameră, nu înseamnă că au fost și igienizate după turiștii care au fost înaintea ta.

Potrivit experților, chiar dacă paharele par curate, sunt șanse foarte mari ca acestea să fie pline de germeni. Unele teste au arătat că, de multe ori, acestea nu sunt înlocuite sau curățate.

Citeste si:

Ce spun experții

Mai mult decât atât, unele studii au arătat că riscăm să ne îmbolnăvim atunci când plecăm în vacanță de zece ori mai mult decât daca am sta acasă. De ce?

Ei bine, aceste pahare, deși utile, reprezintă un pericol pentru sănătate, pentru că ele, de cele mai multe ori, nu sunt înlocuite sau curățate, scrie Express.co.uk.

Motivul pentru care nu ar trebui să bei niciodată din aceste pahare este unul extrem de important, dar pe care nu foarte mulți îl cunosc. Astfel, cei care folosesc paharele din camera de hotel atunci când pleacă în vacanță se expun unui real risc si s-ar putea îmbolnăvi oricând, explică specialiștii.

Paharele, ceștile, cănile nu ajung niciodată să fie spălate așa cum trebuie, pentru că de multe ori responsabilele de curățenie se mulțumesc doar să le clătească puțin cu apă dacă vad ca nu au urme mai vizibile.

Mai sunt și cazuri în care paharele de hotel nu sunt deloc spălate și sunt folosite de un număr extrem de mare de turiști.

Drept urmare, acestea se transformă într-un mediu perfect pentru ca microbii și bacteriile să se dezvolte, astfel că te poți alege cu anumite boli, noteaza stiridinlume.ro.

Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii a arătat că din 15 hoteluri, în 11 nu au fost spălate și nici înlocuite vreodată paharele lăsate în camerele pentru oaspeți.

Acest lucru se întâmplă, de cele mai multe ori, pentru că persoanele responsabile de curățenie se grăbesc să termine cât mai repede de pregătit camerele, pentru ca cei care vin să se poată caza cât mai curând posibil. Îngrijorător, nu-i așa?

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.