Nu ignora vocea răgușită sau durerea de umăr! Pot fi semnele și simptomele neobișnuite ale cancerului pulmonar despre care nimeni nu vorbește

Nu ignora vocea răgușită sau durerea de umăr! Pot fi semnele și simptomele neobișnuite ale cancerului pulmonar despre care nimeni nu vorbește

Cancerul pulmonar este al doilea cel mai frecvent cancer din lume. Numărul de persoane afectate și decesele pe care le provoacă sunt uluitoare, o treime dintre decese din cauza consumului de tutun.

Există multe semne și simptome comune ale cancerului pulmonar care nu sunt direct legate de plămânii dvs. și, prin urmare, sunt omise uneori.

Nu ignora vocea răgușită sau durerea de umăr! Pot fi semnele și simptomele neobișnuite ale cancerului pulmonar despre care nimeni nu vorbește

În ceea ce urmează prezentăm câteva dintre aceste simptome care pot rezulta cu ușurință din cancerul pulmonar, de ce apar și care sunt modalitățile ușoare de a le gestiona.

1. Pierdere în greutate inexplicabilă: Acesta este un simptom care poate scăpa cu ușurință de orice semn de cancer, deoarece majoritatea dintre noi caută mereu să slăbească. Există multe motive pentru care se poate pierde în greutate, dar motivele inexplicabile trebuie investigate în continuare.

2. Durere recurentă la umeri: De multe ori, dacă există o tumoare la plămân, poate exista o durere pulsantă de-a lungul umerilor, și s-ar putea să nu reazlizați nici măcar de ce se întâmplă. Medicii cred că tumora împinge pe omoplat unde sunt afectați nervii care merg de la coloană la braț. De asemenea, poate duce la amorțeală în jurul zonei umerilor și a brațelor treptat.

3. Mușchii denși, întăriți: Mușchii denși sunt printre cele mai neobișnuite semne ale cancerului pulmonar. Face degetele rigide și groase și uneori chiar provoacă durere. În timp ce mulți oameni pot crede că este un semn de artrită, afecțiunea este cunoscută sub numele de osteoartropatie hipertrofică.

4. Schimbarea vocii: De multe ori, ai observa că vocea ta devine răgușită treptat. Deși îl puteți atribui unei probleme sau infecții la nivelul gâtului, este un semn puternic de cancer pulmonar. Medicii cred că motivul din spatele schimbării ar putea fi tumora care invadează unul dintre nervii cutiei vocale.

5. Modificări ale pupilelor: Modificări ale pupilelor sunt, de asemenea, unul dintre semnele majore ale cancerului pulmonar cauzat de compresia nervilor și a vaselor de sânge. O potențială tumoră la plămâni provoacă slăbiciune la nivelul ochilor prin reducerea și dimensiunea pupilei.

Recent Posts

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

38 de secunde ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

31 de minute ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

o oră ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

2 ore ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

2 ore ago

Citeste si: