Sari la conținut

Nu ignora vocea răgușită sau durerea de umăr! Pot fi semnele și simptomele neobișnuite ale cancerului pulmonar despre care nimeni nu vorbește

semne ale cancerului pulmonar
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Exista cinci semne ale cancerului pulmonar

Nu ignora vocea răgușită sau durerea de umăr! Pot fi semnele și simptomele neobișnuite ale cancerului pulmonar despre care nimeni nu vorbește

Cancerul pulmonar este al doilea cel mai frecvent cancer din lume. Numărul de persoane afectate și decesele pe care le provoacă sunt uluitoare, o treime dintre decese din cauza consumului de tutun.

Există multe semne și simptome comune ale cancerului pulmonar care nu sunt direct legate de plămânii dvs. și, prin urmare, sunt omise uneori.

Nu ignora vocea răgușită sau durerea de umăr! Pot fi semnele și simptomele neobișnuite ale cancerului pulmonar despre care nimeni nu vorbește

În ceea ce urmează prezentăm câteva dintre aceste simptome care pot rezulta cu ușurință din cancerul pulmonar, de ce apar și care sunt modalitățile ușoare de a le gestiona.

1. Pierdere în greutate inexplicabilă: Acesta este un simptom care poate scăpa cu ușurință de orice semn de cancer, deoarece majoritatea dintre noi caută mereu să slăbească. Există multe motive pentru care se poate pierde în greutate, dar motivele inexplicabile trebuie investigate în continuare.

2. Durere recurentă la umeri: De multe ori, dacă există o tumoare la plămân, poate exista o durere pulsantă de-a lungul umerilor, și s-ar putea să nu reazlizați nici măcar de ce se întâmplă. Medicii cred că tumora împinge pe omoplat unde sunt afectați nervii care merg de la coloană la braț. De asemenea, poate duce la amorțeală în jurul zonei umerilor și a brațelor treptat.

3. Mușchii denși, întăriți: Mușchii denși sunt printre cele mai neobișnuite semne ale cancerului pulmonar. Face degetele rigide și groase și uneori chiar provoacă durere. În timp ce mulți oameni pot crede că este un semn de artrită, afecțiunea este cunoscută sub numele de osteoartropatie hipertrofică.

4. Schimbarea vocii: De multe ori, ai observa că vocea ta devine răgușită treptat. Deși îl puteți atribui unei probleme sau infecții la nivelul gâtului, este un semn puternic de cancer pulmonar. Medicii cred că motivul din spatele schimbării ar putea fi tumora care invadează unul dintre nervii cutiei vocale.

5. Modificări ale pupilelor: Modificări ale pupilelor sunt, de asemenea, unul dintre semnele majore ale cancerului pulmonar cauzat de compresia nervilor și a vaselor de sânge. O potențială tumoră la plămâni provoacă slăbiciune la nivelul ochilor prin reducerea și dimensiunea pupilei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel