Nu loviți copiii! Îi transformați în persoane violente, agresive și antisociale

Nu loviți copiii! Îi transformați în persoane violente, agresive și antisociale
Nu loviți copiii! Îi transformați în persoane violente, agresive și antisociale

Oamenii de știință au dat verdictul: părinții care-și lovesc copiii îi transformă în persoane violente, agresive și antisociale. Pedeapsa fizică nu este nici pe departe o soluție.

Guvernul scoțian a anunțat deja că violența asupra copiilor va deveni ilegală în Scoția.

Un nou studiu relevă că pedeapsa corporală face mai mult rău decât bine. Cercetătorii americani au descoperit că această practică îi transformă pe tineri și îi face mai agresivi, potrivit The Independent.

Studiul a apărut la mai puțin de o lună după ce Scoția și-a anunțat intenția să interzică prin lege violența asupra minorilor. Așa că acest studiu este un argument în plus împotriva corecțiilor corporale asupra minorilor.

Dr. Elizabeth Gershoff de la Universitatea din Texas, la Austin, care a condus studiul, a efectuat cercetări ample în cazurile de violență asupra copiilor și a concluzionat că “îi face mai agresivi și mai antisociali”.

Studiile anterioare au demonstrat că bătăile aplicate copiilor sunt declanșatoarele depresiei și consumului de alcool și droguri.

În atenția părinților care încă mai cred ”că bătaia este ruptă din Rai”, mai salvați ce mai puteți salva din relația dv. cu copilul cât mai puteți. Violența nu este o soluție, iar o veche vorbă spune: Îmbunătățiți-vă argumentele, nu ridicați vocea și mâna, ca să fiți înțeleși de copii.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook