joi, iunie 30, 2022

Avocado este bogat în nutrienți. Dar mulți oameni nu știu că semințele de avocado sunt, de asemenea, o parte integrantă a acestui superaliment.

Este sigur să mănânci semințe de avocado?

Spre deosebire de sâmburele altor fructe, semințele de avocado nu conțin cianură. În schimb, semințele de avocado conțin taninuri, același polifenol care se găsește în mod natural în vinul roșu și ceaiul verde. În timp ce taninurile sunt ușor toxice; cu toate acestea, ar trebui să consumați o cantitate ridicol de uriașă înainte de a observa orice efecte secundare negative.

Te-ar mai interesa: NU ezita psihoterapia. Sănătatea ta va avea de suf...

Într-un studiu din 2013 publicat în Scientific World Journal, cercetătorii au concluzionat că extractul de semințe de avocado la doze sub 250 mg/kg este sigur și nu a arătat nicio toxicitate.

avocado seed

Semințele  de avocado

Toți nutrienții se află în semințele de avocado.Potrivit acestui studiu, „semințele dețin 70% din antioxidanții avocado, inclusiv polifenolii bine respectați asociați cu ceaiul verde”. De asemenea, este plin de fibre solubile și uleiuri sănătoase.

Pulpa de avocado a fost studiată enorm, în special de comunitatea de sănătate cardiovasculară, și s-a dovedit că produce efecte pozitive împotriva lipidelor din sânge.

Te-ar mai interesa: Nu scoate aceste alimente din dietă! Avertisment d...

Conține potasiu, care ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Pulpa de avocado oferă, de asemenea, luteină care controlează atât stresul oxidativ, cât și stresul inflamator.

1. Combate cancerul

Fenolii sunt compuși chimici care se găsesc în mod natural în numeroase plante, inclusiv avocado și semințele acestuia.

Aceste semințe uimitoare conțin de fapt patru clase de polifenolici, care includ proantocianidine, flavonoide, glicozide flavanolice, monomeri flavanolici și acizi hidroxicinamici.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu cancer terminal, diagnosticată după 13...

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, existența trimerilor de procianidină A, acidului 3-O-cafeoilchinic și acidului 3-O-p-cumaroilchinic. Acestea sunt anticancerigene și oferă proprietăți antioxidante care sunt, de asemenea, eficiente împotriva multor afecțiuni hepatice.

Semințele de avocado au demonstrat capacitatea de a trata leucemia mieloidă acută în teste de laborator.

Te-ar mai interesa: Cum arată regimul lui David Popovici. A exclus ace...

2. Efecte benefice pentru pacienții cu probleme cardiovasculare

S-a constatat că extractul din semințe de avocado este benefic pentru pacienții cardiovasculari.

În studiile clinice, extractul a provocat un răspuns vizibil de vasorelaxare în pereții vaselor aortei. Aceasta înseamnă că acele proprietăți au relaxat acele vase.

Extractul de semințe a redus colesterolul LDL sau colesterolul rău, dar nu s-a observat nicio creștere a trigliceridelor sau reducerea nivelului de colesterol HDL sau colesterol bun.

Te-ar mai interesa: Oana Zăvoranu, scandal cu managerul Spitalului Col...

3. Digestia

Se știe de mulți ani că fibrele au un impact extrem de pozitiv asupra tractului digestiv, precum și asupra prevenirii cancerului.

Fructul avocado are aproximativ 4,6 grame de fibre alimentare. Doza zilnică recomandată este de 6 până la 8 grame de fibre solubile.

Colegiul Malhotra a documentat efectele de vindecare a rănilor, analgezice și antiulceroase ale extractului de semințe de avocado.

4. Booster de imunitate

Aceiași polifenoli antioxidanti care au fost menționați anterior întăresc și sistemul imunitar și incită acțiuni antiinflamatorii.

Acțiunile antiinflamatorii eficiente sunt benefice în tratarea multor forme de artrită. Extractul din semințe de avocado posedă și un antibiotic puternic; antimicrobian; antifungic; și proprietăți antivirale care împrumută efectele de stimulare a sistemului imunitar.

Smoothie simplu din semințe de avocado

Ingrediente:

  • 1/2 dintr-o sămânță de avocado
  • 1/2 dintr-un avocado
  • 1 cană de lapte de cocos
  • 1 para;
  • 1/2 dintr-un măr;
  • 1 cană de spanac proaspăt, organic, crud

Instrucțiuni:

Pur și simplu amestecați toate ingredientele într-un blender de mare putere. Adăugați câteva cuburi de gheață sau bucăți de fructe congelate, cum ar fi mango, amestec de pepene galben sau  fructe de pădure și bucurați-vă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private