luni, septembrie 21, 2020

Cancerul de sân este cunoscut ca una dintre cele mai grave boli în rândul femeilor. Medicii se străduiesc din răsputeri să îi reducă incidența.

Ce puteți face pentru a reduce riscurile dezvoltării cancerului la sân, pentru a evita această boală care ne pune viața în pericol?

Uneori, ne facem singuri rău, expunându-ne la anumiți factori cu potențial cancerigen.

Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Kaiser Permanente relevă că femeile diagnosticate cu cancer la sân, care au consumat produse lactate cu un procent ridicat de grăsimi, au avut un mai mare risc de mortalitate, comparativ cu cele diagnosticate cu cancer mamar, care au mâncat lactate degresate.

Citește și:

Estrogenul este hormonul care determină creșterea țesutului mamar, dar și a celulelor canceroase mamare. Estrogenul este produs și stocat în celulele grase. Majoritatea experților afirmă că lactatele vândute în America sau în țările din Vestul Europei au un conținut mai mare de estrogen și progesteron, deoarece uneori laptele provine de la animale gestante.

Așa că se presupune că lactatele degresate au un nivel mai redus de hormoni, fiindu-le eliminată grăsimea. De aici recomandarea pentru femeile diagnosticate cu cancer mamar să consume produse lactate fără grăsimi.

Citește și:

În urma afirmațiilor mai sus menționate, experții au dorit să demonstreze dacă produsele lactate integrale cresc riscul recidivei cancerului de sân, precum și riscul de a muri de cancer mamar.

Studiul a cercetat următoarele produse nedegresate:

  • Laptele
  • Laptele condensat
  • Laptele praf
  • Budincă
  • Înghețată
  • Brânză
  • Iaurt
  • Unt

Participantele la studiu au fost monitorizate pe parcursul a 12 ani, iar rezultatele sunt șocante!

Citește și:

Persoanele care au consumat zilnic produse lactate nedegresate au avut un risc cu 64% mai mare de deces din factori multipli și 49% risc mai mare de a muri de cancer la sân, comparativ cu persoanele care au consumat lactate degresate zilnic.

Chiar dacă rezultatele sunt șocante, trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte, înainte de a trage concluzii pripite.

Este nevoie de mai multe studii pe această temă, pentru a exista o concluzie clară și sigură care să lege cancerul mamar de lactatele bogate în grăsimi.

Orice persoană diagnosticată cu cancer mamar în stadiu incipient este sfătuită să facă tot posibilul pentru a reduce răspândirea celulelor canceroase.

REGULI DE BAZĂ PENTRU A GESTIONA CÂT MAI BINE DIAGNOSTICUL ”CANCER”

Analize periodice, consult medical de specialitate, primul pas. Imediat după vine alimentația sănătoasă și echilibrată.

Este esențial să eliminați alimentele procesate, zahărul, alcoolul, să aveți o greutate corporală normală, să faceți mișcare în mod regulat, să renunțați la fumat și să urmați tratamentul prescris de medici.

Parteneri