Sari la conținut

NU mai consuma salata în acest fel. Devine dușmanul sănătății

Din cuprinsul articolului

NU mai consuma salata în acest fel: „În prezent, evaluăm de urgență ce înseamnă această constatare în ceea ce privește riscul pentru sănătate pentru consumatori”, a mai spus Dr. Andreas Hensel.

Salata este bună pentru o dietă echilibrată și sănătoasă, dar trebuie să ai grijă la tipul de salată pe care alegi să o consumi. Soiurile care sunt gata preparate și ambalate în magazine pot fi contaminate cu bacterii periculoase pentru organism.

Un grup de lucru condus de profesorul Dr. Kornelia Smalla de la Institutul Julius Kühn (JKI) a arătat acum că aceste bacterii pot include și bacterii rezistente la antibiotice, scrie realitatea.net.

„Trebuie să ajungem la baza acestor constatări. Bacteriile rezistente sunt cunoscute ca fiind prezente în gunoiul de grajd, în canalizare, în sol și în corpurile de apă”, a spus profesorul dr. Georg Backhaus, președintele Institutului Julius Kühn.

„Această descoperire îngrijorătoare este în concordanță cu constatările similare pentru alte alimente”, adaugă profesorul Dr. Andreas Hensel, președintele Institutului federal pentru evaluarea riscurilor (BfR).

Risc pentru sănătate

În analizele lor, experții s-au concentrat pe partea bacteriilor Escherichia coli care sunt rezistente la substanța activă tetraciclină. Acest lucru se datorează faptului că antibioticele de tetraciclină sunt utilizate în creșterea animalelor, unde pot promova dezvoltarea și propagarea bacteriilor rezistente în organe, cum ar fi intestinul.

Astfel, este indicat să spălăm întotdeauna legumele crude, salata și ierburile proaspete cu apă potabilă înainte de a le consuma, pentru a minimiza riscul de ingerare a agenților patogeni sau a bacteriilor rezistente la antibiotice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel