marți, octombrie 19, 2021

În București, toate paturile din secțiile de terapie intensivă, destinate îngrijirii pacienților bolnavi de COVID, sunt ocupate. În restul țării mai sunt disponibile doar 10 paturi. Astfel, România se

confruntă cu o situație alarmantă din punct de vedere epidemiologic, situație care depășește până și estimările specialiștilor.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, duminică, la nivel național sunt 1.273 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții Covid-19. În întreaga țară, sunt ocupate 1.220 de paturi.

În București sunt avizate de DSP 266 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții de Covid-19, iar toate acestea au fost deja ocupate de persoane cu forme grave de boală.

România, în criză de paturi la ATI

La nivel național sunt libere zece paturi ATI pentru pacienții bolnavi

de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment, scrie Digi24.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, susțin autoritățile.

Pentru operaționalizarea unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri, acei pacienți au

afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

La nivel național, în ceea ce privește numărul paturilor destinate îngrijirii bolnavilor de COVID, sunt încă libere: în Ialomița unul, în Sibiu trei, în Vrancea șase.

Numărul infectărilor crește abrupt

Încă 6.333 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, în România.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.313. Dintre acestea, 1.220 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 267 sunt minori, 246 fiind

internați în secții și 21 la ATI. Varianta Delta, susțin specialiștii în sănătate, afectează inclusiv tinerii de cele mai mici vârste.

Ultimele stiri