Sari la conținut

Octavian Jurma: „Vom avea afaceri deschise pentru clienții cu certificat verde, dar aceștia nu pot circula dupa 4 la mie nici cu certificat verde”

Octavian Jurma: „Vom avea afaceri deschise pentru clienții cu certificat verde, dar aceștia nu pot circula dupa 4 la mie nici cu certificat verde”.

Cercetătorul Octavian Jurma este de părere că  evenimentele publice mai mici, dar nereglementate în niciun fel au contribuit la creșterea numărului de cazuri din ultimele săptămâni.

În opinia sa, deschiderea școlilor nu a fost sigură, din punct de vedere epidemiologic. Și că, dimpotrivă festivalul Untold, la care au participat mai mult de 265.000 de persoane, din peste 100 de ţări, a fost unul sigur în ceea ce privește situația epidemiologică, pentru că s-a făcut pe baza certificatului verde.

Octavian Jurma: „Mai degrabă mi-aș fi trimis copilul la festival, decât să-l las la școală în condițiile actuale”.

„Tocmai asta e ideea screeningului și triajului epidemiologic, așa cum a fost la Untold, pentru că eu știu că numai la zona de graniță poți fi foarte strict, pentru că odată intrat nu se mai respectă nimic. Acesta a fost întregul scop al pașaportului verde, să creezi mici enclave de siguranță.

Asta nu înțelege din păcate guvernul, pentru că din punctul meu de vedere, școala trebuia transformată într-o astfel de enclavă de siguranță. Am avut Untold-ul înainte, puteam învăța bunele practici, puteam face ca aici și la nivelul școlilor. Dacă stau să mă uit, mai degrabă mi-aș fi trimis copilul la festival, decât să-l las la școală în condițiile actuale”, a declarat Jurma, potrivit turnulsfatului.ro.

„Vom avea afaceri deschise pentru clienții cu certificat verde, dar aceștia nu pot circula dupa 4 la mie nici cu certificat verde”

Octavian Jurma a atras atenția asupra haosului generat de aplicarea regulilor legate de certificatul verde.

„Daca nu ar fi tragic, ar fi amuzant conflictul intre masurile din valul 2 gandite sa pazeasca oamenii si cele din valul 3 gandite sa pazeasca afacerile.

Vom avea afaceri deschise pentru clientii cu certificat verde, dar acestia nu pot circula dupa 4 la mie nici cu certificat verde, ca am nu am vrut sa discriminam oamenii doar sa relaxam afacerile.

Nu va stresati daca nu pricepeti, pana se lamuresc ce se intampla vom fi deja la peste 6 la mie”, a scris Jurma pe pagina sa de Facebook.

Jurma acuză autoritățile că îi discriminează pe vaccinați

Cercetătorul subliniază că măsurile necesare a fi aplicate în contextul pandemiei, prin introducerea certificatului verde, sunt extrem de discriminatoare pentru persoanele vaccinate.

„Inca o dovada ca nu s-au gandit la oameni ci doar la afaceri cand au introdus certificatul verde (pe langa faptul ca se aplica doar de la 3 la mie):

S-au grabit sa lase restaurantele deschise pentru persoanele cu certificat verde pana la 6 la mie dar nu ii lasa sa iasa din casa dupa 4 la mie.

Adica, voi puteti sta deschisi si dupa 3 la mie (masura de relaxare din valul 4) ca noi nu lasam clientii sa iasa din casa dupa 4 la mie (masura de protectie din valul 3).

La fel de stupida pare si masura de a inchide magazinele alimentare unde se sta cu masca cand lasi restaurantele deschise unde se sta fara masca.

Dar logica nu a fost niciodata o piedica in calea deciziei politice in Romania.

Banuiesc ca discriminarea nu va mai fi o problema daca sta in calea banului si se vor relaxa restrictiile din valul 3”, a mais scris Jurma.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: