Sari la conținut

Nu mai folosi des acest medicament! Risc crescut de accident vascular cerebral

Food and Drug Administration a trimis un nou avertisment privind consumul antiinflamatoarelor. Utilizat în exces, crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. Toată lumea are un risc crescut, chiar și persoanele care nu au boli cardiovasculare.

Nu mai folosi des acest medicament! Risc crescut de accident vascular cerebral

Nurofen, Advil, Midol și Motrin vine la pachet cu unele riscuri. Mai ales când ibuprofenul se poate cumpăra fără prescripție medicală. Iată de ce ar trebui să fiți atenți dacă obișnuiți să luați ibuprofen, potrivit healthdigest.com.

Ce probleme pot apărea dacă ibuprofenul este luat zilnic în doze mari?

Imagine de Vnukko de la Pixabay

Sângerare internă
Oricât de tentant ar fi să luați ibuprofen pentru a trata durerile, acesta poate avea efecte secundare grave. Una dintre ele este sângerarea gastrointestinală. Dozele mari pot provoca asta. De fapt, persoanele care iau doze mari în mod regulat au de trei ori mai multe șanse de a experimenta acest simptom, arată un studiu Clinical Gastroenterology and Hepatology. Un AINS „tradițional” precum ibuprofenul dublează cu mult riscul de complicații pentru persoanele care iau până la 1.200 de miligrame pe zi.

Citeste si:

Afecțiuni renale
Potrivit Fundației Naționale pentru Rinichi, utilizarea intensă sau pe termen lung a ibuprofenului poate duce la „boală cronică de rinichi, cunoscută sub numele de nefrită interstițială cronică”.

Complică problemele de hipertensiune arterială
Dacă luați un medicament pentru tensiune arterială mare, ibuprofenul îl poate face mai puțin eficient. Hipertensiunea arterială este îngrijorătoare, deoarece poate duce la probleme de sănătate dacă nu este tratată, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Risc de leziune musculară sau deteriorare a articulațiilor
Ați lua ibuprofen în mod regulat dacă ați ști că ar putea „declanșa o spirală de inflamație care duce la boli autoimune”?, s-a întrebat site-ul Experience Life într-o analiză. Acesta a arătat că oameni care iau AINS pe o perioadă lungă de timp pot agrava de fapt starea care le provoacă durerea și inflamația. Artrita este un exemplu. În plus, un studiu din Jurnalul de Reumatologie a confirmat legătura dintre AINS și deteriorarea articulațiilor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.