Sari la conținut

TRAGIC. Copiii sunt victimele tot mai frecvente ale războiului: „Mor de foame”

 

TRAGIC. Ucraina a intrat în cea de-a nouăsprezecea zi de război. Lipsa alimentelor s-a agravat în Ucraina, au informat oamenii care au reușit să fugă din calea războiului.

TRAGIC. Copiii sunt victimele tot mai frecvente ale războiului: „Mor de foame”

Oameni care traiau în Ucraina fug din ţara lovită de război cum pot,  peste zece trenuri cu refugiaţi au ajuns la Iaşi în ultimele zile. Nu sunt doar ucraineni, ci şi cetăţeni de alte naţionalităţi care lucrau în zonele Kiev şi Harkov.

Ei au fost printre ultimii oameni care au reuşit să fugă din aceste regiuni aflate de mai multe zile sub bombardamente ale armatei ruse, salvaţi de transporturile organizate de firmele la care lucrau.

„Nu se găseşte de mâncare”

Mulţi au plecat către aeroport sau Bucureşti, dar sunt şi persoane care speră să-şi reîntregească familia înainte de a-şi continua drumul.

Citeste si:

„Acolo este jale. Ne bombardează, sunt ucişi oameni”

Potrivit RRA, oamenii au povestit condiţiile grele în care au petrecut ultimele zile:

„Acolo lumea moare de foame, chiar copii mici mor de foame. Da, nu se găseşte de mâncare. Este jale”. „Descărcau fructe şi legume. Suntem refugiaţi. Suntem din Harkov. Acolo este jale. Ne bombardează, sunt ucişi oameni”. „S-a dat alarma. Au intrat oameni, au intrat sub /…/ şi au trimis rachete şi au murit oameni acolo”. „Nu se ştie încă unde. Sper să ajungă şi preotul din urmă, ca să fie o /…/. Ea mai are încă doi copii. Suferă pentru cei care au rămas acolo, că nu toţi au posibilitatea de a pleca”, spun oamenii caare au reușit să fugă din calea războiului.

În municipiul Iaşi sunt organizate 38 de centre unde pot fi cazaţi 1.400 de refugiaţi, însă până acum au decis să rămână acolo mai puţin de 10% dintre cei care au ajuns. Cei mai mulţi vor să plece spre vestul Europei.

În acest moment, 75.081 de cetățeni ucraineni, dintre care 29.000 sunt copii, se află pe teritoriul României, a anunțat luni Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.