miercuri, iunie 29, 2022

Nu mânca micul dejun până la ora 11 dimineața dacă vrei să slăbești! Prima masă a zilei ar trebui să fie la jumătatea dimineții, deoarece stilul de viață modern face ca majoritatea să ia cina mai târziu în timpul serii, spune expertul.

Nu mânca micul mai devreme de ora 11 dimineața dacă vrei să slăbești!

Este o veste proastă pentru cei care se trezesc flămânzi, dar cel mai bun moment pentru a lua micul dejun este ora 11 dimineața.

Amânarea cu câteva ore a micului dejun pentru cei ce vor să slăbească este cea mai bună variantă, potrivit lui Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College London.

Te-ar mai interesa: CAISELE, pline de vitamine și minerale. Iată ce bo...

Acest lucru se datorează faptului că majoritatea oamenilor iau acum cina mult mai târziu decât generațiile anterioare și se opresc din mâncat în jurul orei 21.00.

Singura modalitate de a obține 14 ore de post

Un mic dejun la ora 11.00 dimineața este singura modalitate de a obține 14 ore de post, ceea ce, conform dovezilor, este cel mai sănătos pentru metabolism și pentru pierderea în greutate, potrivit dailymail.co.uk.

Urmarea acestei strategii timp de câteva luni ar putea ajuta oamenii să piardă între 2 kg și 5 kg.
Profesorul Spector a declarat la Cheltenham Science Festival: „Cred că trebuie să regândim toate lucrurile despre care ni s-a spus că sunt nesănătoase, pentru că sunt atât de multe științe noi care ies la iveală”.

Te-ar mai interesa: Ce este recomandat să mănânci în funcție de ZODIE...

Acesta mai spune că „există încă oameni, în special în nordul Angliei, care mănâncă mai devreme, dar în general ne-am îndreptat spre obiceiurile alimentare continentale, luând cina mult mai târziu, ca oamenii din Spania și Italia”.

„Chiar și cei care nu fac acest lucru pot ajunge să mănânce gustări până la ora 21:00, ceea ce face dificilă realizarea unei perioade de post intermitent de 14 ore. Există o schimbare simplă pe care oamenii o pot face, mutându-și micul dejun de la 8.00 la 11.00, care este de fapt mai eficientă decât dietele de post mai la modă, cum ar fi 5:2′.

Te-ar mai interesa: Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „...

În rândul oamenilor de știință, „mâncatul cu restricții de timp” este considerat din ce în ce mai mult ca o modalitate de a deveni mai sănătos și de a pierde în greutate.

În Marea Britanie, multe persoane au încercat dieta 5:2, care constă în a mânca normal timp de cinci zile, apoi în reducerea caloriilor timp de două zile.

Dar profesorul Spector a declarat: „Postul de 14 ore pe zi, cu un mic dejun mai târziu, dar mâncând în general aceeași cantitate, este mai ușor de realizat pe termen lung. Funcționează pentru că microbii din intestin au un ritm circadian ca și noi și au nevoie de o perioadă de odihnă”.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private