duminică, iunie 26, 2022

Rafa Nadal a făcut din nou istorie la Roland Garros. Jucătorul de tenis în vârstă de 36 de ani l-a învins pe Casper Ruud în trei seturi în finala turneului francez, cucerind al paisprezecelea titlu în Franța. 

Ingredientul secret care nu lipsește niciodată din micul al unui mare sportiv

Pentru a continua la un nivel înalt și a atenua durerea, sportivul urmează un plan strict de antrenament și are mare grijă de alimentația sa. De fapt, din alimentația sa nu lipsește niciodată un produs spaniol care are contribuții mari la sănătate, așa cum a subliniat Nadal însuși.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

”Oriunde aș fi, mereu caut ulei de măsline extravirgin. Este un aliment esențial pentru mine. În fiecare dimineață am la micul dejun pâine prăjită cu ulei de măsline, iar la prânz și la cină, de obicei, am o salată sau pește, mereu cu un strop de ulei de măsline extravirgin.

Este o parte fixă a dietei mele și a modului meu de a mânca. Combinarea unei alimentații echilibrate cu practicarea sportului te face să fii o persoană mai bună, te face să te simți mai bine”, a declarat Nadal

Acest aliment minune nu lipsește din dieta lui Rafa Nadal. Are beneficii importante pentru sănătate. După cum explică Fundația Spaniolă a Inimii, uleiul protejează împotriva „inflamației, stresului oxidativ și riscului cardiovascular cauzat de îmbătrânire.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

Principala diferență dintre uleiul de măsline extravirgin și cel rafinat constă în cantitatea de polifenoli , adică substanțele antioxidante legate de efectele benefice ale uleiului de măsline, potrivit 20minutos.es.

În plus, are mai multe vitamine și minerale decât alte uleiuri, astfel încât beneficiile sale acoperă mai multe domenii decât cele cardiovasculare:

  • Vitamina sa K protejează creierul de declinul cognitiv.
  • Protejează împotriva bacteriilor, virușilor și bolilor autoimune.
  • Vitaminele sale K și D protejează oasele.
  • Reduce aciditatea din stomac și este bun împotriva constipației.
  • Protejează pielea și contribuie la regenerarea părului.
  • Protejează împotriva razelor solare deoarece este un antioxidant natural.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private