duminică, februarie 5, 2023

Pe 6 decembrie 2022 creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae, patronul marinarilor şi al copiilor, salvatorul celor din temniţă şi primejdii, ajutătorul săracilor şi al celor nedreptăţiţi, protector al fecioarelor şi al călugărilor.

Moș Nicolae nu este doar ocrotitorul copiilor, el este și apărătorul celor nevoiași,al marinarilor, al brutarilor și al fetelor necăsătorite.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Există anumite obiecte despre care se spune că nu trebuie, sub nicio formă, să se transforme în cadouri de Moș Nicolae, deoarece ar aduce doar ghinion și lacrimi amare.

Pentru venirea lui Moș Nicolae, toată lumea își lustruiește ghetuțele și speră că vor primi cadourile dorite, nimeni nu vrea doar o nuielușă. Însă de această sărbătoare nu puteți dărui orice.

Tradiția spune că nu se oferă în dar obiecte ascuțite și nici de culoare neagră. Sub nici o formă să nu faceți cadouri produse de machiaj sau bijuterii, pentru că posesorul va avea doar ghinion. Și, mai ales, nu uitați să le spuneți la mulți ani celor care își sărbătoresc onomastica.

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

Potrivit KanalD, fularele sau cravatele se află, de asemenea, pe lista cadourilor interzise de Moș Nicolae. Se spune ca toate acestea aduc ghinion atât celor care le oferă cât și celor care le primesc.


Sfântul Nicolae, un om extrem de religios

Conform tradiției, Nicolae, un om extrem de religios și cu mare iubire de Dumnezeu ar fi primit darul de a face minuni. Nimeni nu știe când s-a stins din viață, deși se estimează că acest lucru s-ar fi întâmplat undeva în jurul anilor 340-350 după Hristos.

Te-ar mai interesa: Medicamentul minune cu care slăbesc rapid vedetele...

În anul 1087 moaștele Sfântului au fost aduse în Italia, la Bari și puse într-un mormânt săpat la aproximativ doi metri sub pământ, tocmai pentru a fi protejate de eventualele profanări. De atunci, acolo izvorăște un lichid incolor care se numeşte Mana sau Santa Mana. În fiecare an, conform obiceiului, episcopul locului va extrage din acel lichid, folosind o seringă și îl va amesteca cu apă. Această apă va fi împărțită credincioșilor.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

O parte din mâna dreaptă a Sfântului Nicolae se află în Biserica „Sfântul Gheorghe“ Nou din Bucureşti.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private