marți, mai 30, 2023

Congelarea este una dintre cele mai populare metode de a păstra mâncarea pentru mai mult timp. Gătite sau nu, preparatele își mențin prospețimea și nutrienții.

Cu toate acestea, nu toate alimentele pot fi congelate și, cu siguranță, nu oricum. Anumite produse au nevoie de pregătire pentru congelarea optimă, care va oferi un rezultat cât mai bun.

Nu uitați că un aliment congelat are, totuși, un termen limită. Pentru a nu risca îmbolnăvirea este indicat să te informezi despre păstrarea optimă a produselor congelate și data de expirare.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Nu congela cartofii așa!

Nu este bine să bagi niciodată cartofii la congelator după ce i-ai tăiat. Aceștia vor căpăta o culoare neagră dacă nu îi pregătești mai întâi, ca atunci când îi tai și nu îi ții în apă.

Fie că stau doar câteva ore sau o zi două, când vei dori să îi prepari, vei realiza că nu mai ai ce să faci cu ei. Totuși, există o modalitate în care poți congela cartofii naturali și să te bucuri de gustul lor așa cum îți dorești, scrie vbiz.ro.

Cum îi păstrezi la congelator fără să se strice

Primul pas este să tai cartofii la dimensiunile pe care le dorești. Apoi, este necesar să îi lăsați zece minute în zeamă de lămâie și uscați apoi cu un prosop de hârtie.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

În acest timp poți încinge uleiul. Adaugă cartofii doriți în ulei și prăjește-i doar pentru câteva minute, nu încât să fie complet prăjiți și gata de servire.. Nu trebuie să se rumeneasă, ci doar trebuie să absoarbă uleiul.

După ce ai prăjit cartofii lasă-i pe un prosop de hârtie să se răcească complet, iar după ce ajung la temperatura camerei, pregătește-te de înghețat. Cartofii se întind pe o tavă mare și se lasă la congelator 20 de minute. Se scoate apoi tava, pentru a-i putea pune în pungi.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Acesta este cel mai sigur și eficient de a pregăti ți congela cartofii pentru prăjit acasă, fără prea mare efort.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private