sâmbătă, mai 28, 2022

Congelarea este o metodă eficientă de a păstra alimentele pentru mai mult timp. În majoritatea cazurilor, ele își păstrează prospețimea și nutienții esențiali pentru organismul nostru.

Cu toate acestea, există și excepții. Anumite alimente nu trebuie să fie niciodată păstrate în acest mod. Ele își pierd substanțele hrănitoare și textura.

Astfel, ele nu mai au un beneficiu real pentru sănătate și sunt numai alimente lipsite de vitamine, minerale și textură.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază...

Alimente pe care nu trebuie să le congelezi niciodată

Roșiile nu ar trebui niciodată congelate deoarece atunci când le scoatem de la congelator este își vor pierde textura, mineralele și gustul.

Tot la capitolul legume le avem pe cele bogate în apă (castraveți, salată verde, ridiche și telină crudă), iar acestea își vor pierde textura crocantă și aroma atunci când sunt congelate.

De asemenea, verdeața se află și ea pe lista alimentelor care nu ar trebui să fie păstrate astfel.

Avocado este la mare căutare în ultima perioadă, dar ar trebui să nu-l ținem în congelator deoarece se va strica și îl vom arunca. Mierea este un alt aliment care nu trebuie niciodată congelat – aceasta se va îngroșa și se va cristaliza.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sân...

Ce alimente putem congela în siguranță?

Cozonacul și prăjiturile fără creme sau glazuri pot fi ținute în congelator până la 6 luni.

Peștele se poate congela doar dacă este foarte proaspăt şi poate fi păstrat în acest fel până la 6 luni.

Carnea se află printre alimentele care pot fi congelate. Se recomandă să împachetați bucățile în mai multe straturi pentru a evita “arsura” adică acea deshidratare care apare la carnea care intră în contact direct cu gheața. Pentru a separa bucățile de carne, puteți pune între ele foaie cerată. Carnea de porc, pasăre sau vânat poate fi păstrată la congelator timp de 9 luni, iar cea de vită și miel, până la un an, notează realitatea.net.

Te-ar mai interesa: Liviu Dragnea e o poveste uitată! Irina l-a înlocu...

Fructele pot fi congelate însă doar dacă sunt coapte şi suficient de tari.

Untul poate rezista în congelator până la 6 luni. Brânzeturile tari (parmezanul, cheddar sau gouda) pot rezista la congelator până la 6 luni.

Ouăle: se pot congela doar albușurile, timp de 5-6 luni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private