Sari la conținut

Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci minute la toaletă. Obiceiul periculos care ne îmbolnăvește. Tu îl practici?

Lăsați telefonul afară! Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci minute la toaletă. Obiceiul periculos care ne îmbolnăvește. Tu îl practici?

Suntem în toate aceste zile obișnuiți să luăm telefonul în baie și apoi să petrecem ore întregi acolo. Dar opriți-vă înainte de a o face din nou, deoarece experții cred că petrecerea a peste cinci minute la toaletă ar putea fi o greșeală uriașă.

Lăsați telefonul afară! Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci minute la toaletă

Un sondaj arată că o persoană petrece în medie cinci minute în toaletă o dată și face patru până la șapte „călătorii” pe zi – acest lucru se datorează adesea mesajelor, vizionarii videoclipurilor sau citirii unui ziar.

Cu toate acestea, Clinica Mayo explică că aceasta ar putea fi o greșeală uriașă, împreună cu împingerea prea puternică sau încordarea – poate crește riscul de hemoroizi sau fisuri anale în acest proces.

Statul în toaletă pentru o perioadă lungă de timp poate deteriora rectul – pune o presiune suplimentară asupra venelor rectului inferior, ceea ce poate duce în cele din urmă la fisuri sau sângerare rectală. Hemoroizii sau fisurile se limpezesc de obicei de la sine – cu toate acestea, atunci când infecția devine severă, poate avea nevoie de sprijin medical. Vasele de sânge umflate în interiorul anusului pot forma noduli.

Grupele cu risc ridicat pentru piloți în acest caz sunt:

1. Persoane care nu fac mișcare

2. Persoane care ridică greutăți mari

3. Femeile însărcinate

4. Persoane constipate

Încordarea prea mare ar putea provoca, de asemenea, fisuri anale – o ruptură în intestinul gros în apropierea anusului, care poate fi mâncărime și dureroasă.

Simptomele hemoroizilor includ:

1. Durere în timpul mișcării intestinale

2. Mâncărime în fund

3. Eliberarea de mucus din partea de jos

4. Cocoloașe în partea de jos

5. Sângerare de la fund după o mișcare intestinală

6. Simți nevoia de a scoate afară chiar și după ce ai terminat

Pentru gestionarea acestuia, medicii recomandă să beți multă apă și să consumați suficiente fibre. În afară de aceasta, se recomandă să nu petreceți ore lungi în toaletă sau să vă stresați prea mult.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel