Sari la conținut

Cele mai periculoase alimente pentru femeile însărcinate. Medic: „Pot afecta devastator bebelușul”

Femeile însărcinate trec prin multe pofte în timpul sarcinii. Totuși, medicii avertizează în privința anumitor alimente care pot afecta bebelușul în mod devastator.

Dieta femeilor înscărcinate trebuie să fie cât mai variată și bogată în nutrienți de calitate. Cu toate acestea, modul de a consuma alimentele contează foarte mult în sarcină și pot face diferența pentru bebeluș.

Alimentele contaminate, alterate, pot transmite Listeria, o bacterie care poate face mult rău bebelușului. Astfel, se recomandă ca alimentele să fie cât mai bine gătite, pentru a distruge această bacterie.

Persoanele vulnerabile sunt, adesea, femeile însărcinate, copiii mici, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și persoanele cu imunitatea slăbită.

Listerioza – simptome

Listerioza, infecția cauzată de Listeria, ar putea să fie asimptomatică sau poate provoca următoarele simptome:

  • diaree
  • febra
  • dureri musculare
  • dureri articulare
  • cefalee
  • gat rigid
  • dureri de spate
  • frisoane si sensibilitate la lumina puternică sau dureri in gat cu febra si glande umflate

Un test de sânge este cea mai sigură metodă pentru a confirma dacă ai fost infectat cu listeria. Simptomele se pot declanșa la câteva zile sau la câteva săptămâni după contractarea Listeriei.

Dacă ai consumat alimente contaminate și nu ai simptome, unii experti nu considera necesare teste speciale sau tratamente.

Această bacterie este periculoasă în special pentru femeile încărcinate, deoarece poate afecta bebelușul în mod semnificativ.

Alimente periculoase în sarcină

Dr. Ruxandra Moroti, medic infecționist, dezvăluie la Antena 3 care sunt cele mai periculoase alimente în sarcină.

„O femeie gravidă, în timpul călătoriei, trebuie să se ferească de a consuma alimente de origine animală, respectiv carnate, lactate, nepreparate suficient termic. Pentru că acestea pot transmite Listeria care poate afecta devastator bebelușul. La ce alimente mă refer în mod special? La acele delicatese din carne, din lapte, acele brânzeturi cu mucegaiuri și nu produse de fast food!

O mâncare veche își poate altera gustul, sau nu. În momentul în care își alterează gustul, nu o mâncați! Alimentele trebuie puse în frigider la cel mult două ore după ce au fost gătite! Nu se lasă pe masă!”, dezvăluie medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel