luni, mai 23, 2022

Se știe că deficitul de VITAMINĂ A afectează vederea. Într-adevăr, dacă te lupți să vezi bine noaptea, aceasta poate fi cauza.

Clinica Mayo explică că vitamina A este un nutrient important pentru vedere, creștere, diviziune celulară, reproducere și imunitate. „Vitamina A are și proprietăți antioxidante. Antioxidanții sunt substanțe care vă pot proteja celulele împotriva efectelor radicalilor liberi.” Acesta explică că radicalii liberi ar putea juca un rol în bolile de inimă, cancer și alte boli.

Te-ar mai interesa: Previziunea teribilă a lui Bill Gates: Ce se va în...

Whittington Hospital NHS Trust spune că „schimbările de vedere sunt adesea primul semn vizibil al deficienței de vitamina A”.

Trustul explică că este posibil să observați că nu puteți vedea la fel de bine noaptea, de exemplu, poate fi mai greu să conduceți noaptea sau este posibil să nu vă puteți găsi ușor drumul spre baie.

Se adaugă: „Uneori, la începutul deficitului de vitamina A, oamenii au, de asemenea, păr uscat, gură uscată, piele uscată/mâncărime, unghii rupte și infecții mai frecvente.

Dacă deficiența de vitamina A este severă sau este lăsată să progreseze, pot apărea probleme grave. Cea mai gravă problemă este orbirea permanentă.”

Te-ar mai interesa: Avertizarea îngrijorătoare a unui medic! „Nu mai p...

Trustul de sănătate spune că alte simptome ale deficienței de vitamina A includ:

• Pierderea lacrimilor
• Leziuni la ochi
• Oboseala
• Buze uscate/ crăpate, răni bucale
• Diaree
• Infecții ale vezicii urinare
• Infecții vaginale
• Infecții ale căilor respiratorii superioare/inferioare
• Vindecarea slabă și întârziată a rănilor.

Din fericire, Clinica Mayo spune că vitamina A se găsește în multe alimente, cum ar fi spanacul, produsele lactate și ficat.

Te-ar mai interesa: Experții au descoperit în ce oraș a apărut prima d...

Se adaugă: „Alte surse sunt alimentele bogate în beta-caroten, cum ar fi legumele cu frunze verzi, morcovii și pepenele galben. Corpul tău transformă beta-carotenul în vitamina A.”

Clinica Mayo afirmă: „Ca supliment oral, vitamina A beneficiază în principal persoanele care au o dietă săracă sau limitată sau care au o afecțiune care crește necesarul de vitamina A, cum ar fi boala pancreatică, boala oculară sau rujeola.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic demontează un nou mit despre fasole ...

„Dacă luați vitamina A pentru proprietățile sale antioxidante, rețineți că este posibil ca suplimentul să nu ofere aceleași beneficii ca și antioxidanții naturali din alimente.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private