duminică, octombrie 24, 2021

Președintele filipinez Rodrigo Duterte, a înaintat o propunere inedită pentru cei care refuză vaccinarea: vaccinarea în somn. 

„Problema este reprezentată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutaţi-i

în satul vostru, să mergem acolo în timp ce dorm şi să le facem injecţia în timp ce dorm, astfel încât să putem face acest lucru. Dacă nu vor, hai să mergem în casele lor şi să-i injectăm când se lasă noaptea. O voi face eu, eu voi conduce călătoria”, a declarat Rodrigo Duterte.

Aceasta nu este prima propunere șocantă venită din partea președintelui filipinez. În iunie, Rodrigo Duterte își amenința cetățenii cu închisoarea dacă refuză să se vaccineze împotriva COVID.

„Voi alegeți, vaccin sau închisoare”, a declarat Rodrigo Duterte în cadrul unei declarații televizate, în condițiile

în care prezența la centrele de vaccinare din capitala Manila era scăzută, potrivit Reuters.

Declarația lui a fost în contradicție cu cea a oficialilor din sănătate, care îndeamnau populația să se vaccineze, dar au spus că vaccinarea este voluntară.

„Nu mă înțelegeți greșit, țara este în criză. Sunt exasperat că filipinezii nu ascultă ce le spune guvernul”, a mai arătat Duterte.

Duterte, în acelaşi discurs, şi-a asumat vina pentru lipsa vaccinurilor anti-COVID-19 de la începutul anului, spunând că este neputincios deoarece guvernul nu poate găsi nicio companie care să vândă serul în Filipine.

Ţara a început în mod oficial campania de vaccinare împotriva COVID-19 pe 1 martie anul trecut, la peste un an de la înregistrarea primului caz de COVID-19 şi fiind ultima care a lansat o astfel de iniţiativă în Asia de Sud-Est.

Până la 10 octombrie, peste 23,1 milioane de filipinezi au fost complet vaccinaţi împotriva COVID-19, în timp ce aproximativ 26,4 milioane de persoane au primit prima doză.

Ultimele stiri