Sari la conținut

Nucile, fructele toamnei: beneficii uimitoare pentru sănătatea inimii și a creierului

beneficii nuci
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Ce beneficii aduc nucile pentru sanatate

Nucile, fructele toamnei: beneficii uimitoare pentru sănătatea inimii și a creierului.

Nucile sunt extrem de delicioase și adăugarea lor în alimentația ta poate fi benefică pentru sănătatea ta. Acest fruct uscat, care arată ca un creier mic, este cunoscut că conține mai multe vitamine, minerale și antioxidanți, care vă ajută să vă mențineți corpul sănătos.

În plus, se știe că sunt bune pentru sănătatea inimii și a creierului.

Nucile si beneficiile lor - Fructe de masa

Nucile, fructele toamnei: beneficii uimitoare pentru sănătatea inimii și a creierului

Puteți mânca nuci ca o gustare sau le puteți adăuga la mese. Acest fruct uscat are un înveliș dur la exterior pe care va trebui să îl desfaceți, iar nuca este prezentă în interior. Nucile au grăsimi sănătoase, fibre, proteine ​​și câțiva alți nutrienți prezenti în ele, care sunt esențiale pentru organism.

Iată care sunt câteva dintre beneficiile pentru sănătate al consumului de nuci:

1. Bune pentru intestinul tău: Prezența fibrelor în acest fruct uscat îl face o alegere bună pentru intestinul tău. Nucile ajută, de asemenea, la menținerea sănătății a microbionului intestinal, ceea ce în cele din urmă promovează un intestin sănătos și, de asemenea, ține la distanță bolile.

2. Are cantitati mari de antioxidanti: Antioxidantii ajuta la reducerea stresului oxidativ din organism care ajută la mentinerea sănătății organismului. Conține polifenoli, vitamina E și melatonină, toate acestea menținând corpul sănătos.

3. Ajută la reducerea inflamațiilor: Inflamațiile sunt unul dintre motivele majore pentru afecțiuni cronice precum diabetul, cancerul și alte câteva boli. Polifenolii ajută la reducerea inflamațiilor și, împreună cu asta, reduc și stresul oxidativ.

4. Ajută la reducerea riscurilor de boli de inimă: Consumul regulat de nuci poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău și trigliceride din sânge. Când aceste niveluri se reduc, șansele de boli de inimă se reduc și ele.

5. Este bun pentru creier: Acest mic fruct uscat asemănător creierului este sănătos pentru creier. Ajută la reducerea inflamației și previne deteriorarea acesteia. De asemenea, se știe că este bun pentru funcționarea creierului.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: